1. Avaleht
  2. Toode
  3. 2013. aasta parim kõrgkooliõpik on „Inimese anatoomia“
2013. aasta parim kõrgkooliõpik on „Inimese anatoomia“

2013. aasta parim kõrgkooliõpik on „Inimese anatoomia“

Inimese anatoomia - Arne Lepp2013. aasta parimaks kõrgkooliõpikuks tunnistati Tartu Ülikooli kirjastuse poolt välja antud Arne Lepa „Inimese anatoomia“. Parima õpiku valisid välja riikliku programmi „Eestikeelsed kõrgkooliõpikud 2013-2017“ ekspertkomisjonid ja programmi juhtkomitee. Õpik on valminud eestikeelsete kõrgkooliõpikute programmi toetusel.

Konkurssi parima eestikeelse kõrgkooliõpiku väljaselgitamiseks korraldatakse HTM-i eestvõtmisel alates 2010. aastast, eesmärk on tunnustada eesti teaduskeele arendamist ning eestikeelse terminoloogia rakendamist. Konkursile võib esitada ka neid kõrgkooliõpikuid, mis pole välja antud riikliku programmi raames, kuid on pälvinud akadeemilise kogukonna tähelepanu.

2010. aastal tunnistati parimateks kõrgkooliõpikuteks Ain Raali „Farmakognoosia“ (Tartu Ülikooli kirjastus) ja „Eesti kooli ajalugu. 2. köide.“ (väljaspool programmi), koostajateks Endel Laul ja autorite kollektiiv.

2011. aastal läks auhind jagamisele kahe autori õpikute, Enno Reinsalu „Eesti mäenduse“ (Tallinna Tehnikaülikooli kirjastus) ja Toivo Järvise „Veterinaarparasitoloogia“ (Tartu Ülikooli kirjastus) vahel.

Ka 2012. aastal otsustati, et parima eestikeelse kõrgkooliõpiku auhind läheb jagamisele A. Klausoni, J. Metsaveere, P. Põdra ja U. Raukase „Tugevusõpetuse“ (TTÜ Kirjastus) ja Alar Astoveri „Mullateaduse“ (Eesti Maaülikool) vahel.

Head Uudised GoodNews