1. Avaleht
  2. Majandus
  3. 21. sajandi korterühistu: digitaalne majahaldus ja koosolekud Skype’i teel
21. sajandi korterühistu: digitaalne majahaldus ja koosolekud Skype’i teel

21. sajandi korterühistu: digitaalne majahaldus ja koosolekud Skype’i teel

KLICK_Lenovo_B590Eesti Korteriühistute Liit koostöös Eesti ühe suurima arvutimüüjaga Klick tahab liidu liikmeid moodsaima tehnikaga varustada: ühisostu raames pakutakse korteriühistutele äriklassi arvutit hinnaga 349 eurot. Arvutitel on moodsaim Windows 8.1 programm, mis aitab lahendada XP kasutajate mured.

“Ühistute poolne huvi arvutiostu vastu on kõrge, sest tänapäeval korteriühistu arvutita enam hakkama ei saa,” tõdes Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi. “Valdav osa arveldustest tehakse ju e-arvetega, näiduteatamine on enamjaolt samuti digitaalseks muudetud,” kõneles Mardi. Tema sõnul ei maksa sugugi eeldada, et mitte enam esimeses nooruses ühistujuhid digiajastule vastu seisavad. “Otse vastupidi, mitmed neist on väga edukalt käivitanud näiteks digitaalse majahalduse programmi.”

Selleks vajab ühistujuht aga korralikku arvutit, mis võimaldaks käivitada moodsamaid programme ja sidevahendeid. “Mõni vana arvuti ei taha näiteks Skype’i käivitada, kuid tänapäeval on see sidevahendina soodne ja asendab paljudele igapäevast telefoni,” mainis Mardi. “Lisaks saab telefonikõnede ja suure hulga paberi väljaprintimise asemel raha ja aega kokku hoida. Koridoriseinale kleebitud teadetest kõnnib suur osa nooremast majarahvast aga lihtsalt külmalt mööda.”

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres. Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Head Uudised GoodNews