1. Avaleht
  2. Majandus
  3. 25 ettevõtet hakkavad lihvima ekspordimüügi oskusi
25 ettevõtet hakkavad lihvima ekspordimüügi oskusi

25 ettevõtet hakkavad lihvima ekspordimüügi oskusi

25 ettevõtet hakkavad lihvima ekspordimüügi oskusiEAS on välja valinud 25 ettevõtet, kes saavad osaleda poolteist aastat kestvas Suurbritannia või Kanada rahvusvahelises ekspordijuhi kvalifikatsioonitõstmise programmis. Õppeprogrammi kaasrahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

EASi juhatuse liikme Martin Hirvoja hinnangul on Eesti ettevõtete soov ekspordimüügi alaseid oskusi arendada väga suur, mille tõestuseks on ka enam kui saja ettevõtte tõsine huvi antud kursuste vastu. „Kuna programmis osalemiseks olid nõuded nii ettevõtete käibele ja ekspordimüügimahule kui osaleja keeleoskusele, siis paraku kõik huvilised avalduse esitamiseks ei kvalifitseerunud. Avalduse esitanud 40 ettevõttest valisime välja 25, kel on meie hinnangul pärast oma töötajate kvalifikatsiooni tõstmist kõige suurem ekspordipotentsiaal,“ lisas Hirvoja.

Ekspordi müügijuhtide kvalifikatsioonitõstmise programmi koordineeriva Marketingi Instituudi juhi Anu-Mall Naaritsa sõnul on kõik programmi pääsenud ettevõtted väga suure ekspordipotentsiaaliga ja pooleteise aasta pikkuses programmis osalemiseks kõrgelt motiveeritud. „Igal nädalal viis tundi pühendumist nõudev e-õpe ongi paljude ekspordi müügijuhtide sõnul ainus võimalus end koolitada, kuna pidevate ärireiside kõrvalt on klassikaline koolipinki istumine välistatud,“ lausus ta.

Programmi on pääsenud ka põnevaid väiketootjaid, näiteks endise tipp-purjetaja Imre Taveteri firma Frontier Hockey OÜ, mis üritab hokivarustuse tootjana maailma tugevamate sekka tõusta. „Meie ettevõtte põhitegevus on sihitud ekspordile ja praegu töötame Kanada turu suunal. Aasta tagasi saime uue ekspordijuhi, kelle puhul näeme selles programmis head võimalust töötaja pikaajaliseks arendamiseks rahvusvahelisel tasemel,“ kommenteeris kandideerimist Frontier Hockey juht Imre Taveter. „Kuna kursuse raames oli võimalus valida õpingud Kanada Ekspordi Instituudi (FITT) programmi järgi, siis loodame sealt saada  lisaks uutele teadmistele ka paremat arusaamist Kanada turu eripäradest. Näeme, et programmis osalemine on meile kasulik mitmel moel,“ selgitas Taveter.

Programmi pääses oma ekspordimüügi oskusi arendama nii suur- kui väikeettevõtteid: Helmes AS, Nortal AS, DSV Transport AS, Harju Elekter Elektrotehnika AS, Ramboll Eesti AS, Levira AS, K-Print OÜ, T-Tammer OÜ, Kroonpress AS, Mindware OÜ, Fratelli Grupi OÜ, Elion Ettevõtted AS, Maru Metall AS, EE Tehnoloogiatööstus AS, Võru Juust AS, Paar OÜ, Ilmre AS, Hansadoor OÜ, Estover OÜ, Nett AS, Pinest AS, Sangar AS, Fennobed OÜ, Frontier Hockey OÜ, Kroonipuu OÜ.

Kvalifikatsiooni tõstmise programmi said kandideerida eksporditöötajad, kes valdavad vabalt eesti ja inglise keelt, töötavad ettevõttes, mille viimase majandusaasta käive on üle 200 000 euro ning ekspordimaht vähemalt 100 000 eurot. Õpingud algavad juba selle aasta lõpus.

Head Uudised GoodNews