1. Avaleht
  2. Majandus
  3. 71 äppi võistlevad Eesti parima mobiilirakenduse tiitlile
71 äppi võistlevad Eesti parima mobiilirakenduse tiitlile

71 äppi võistlevad Eesti parima mobiilirakenduse tiitlile

71 äppi võistlevad Eesti parima mobiilirakenduse tiitlileKonkursile Eesti parim mobiilirakendus 2014 esitati viies kategoorias kokku 71 värsket mobiilirakendust, kusjuures tihedaim konkurents on kategooriates “Äri ja kaubandus” ning “Meelelahutus”.

Eesti parima mobiilirakenduse tiitli eest võistlevate tööde ampluaa on tänavu tõesti lai, ulatudes alkokalkulaatorist ja otsustusvõimetutele naistele suunatud meelelahutuslikust “Decision Maker”-äppist üürikorteri otsijaile suunatud kv24.ee või lapsi lugema õpetava aabitsaraamatu rakenduseni. Äri ja kaubanduse kategoorias kandeerib tiitlile 24 rakendust, meelelahutuse kategoorias 19, hariduse ja kultuuri kategoorias 15, riigi ja kohalike omavalitsuste kategoorias 7 ning tervise ja spordi kategoorias 6 rakendust.

logoKonkursi žürii liikme, Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektori asetäitja Margus Simsoni sõnul teevad konkursile laekunud töödest kõige rohkem rõõmu need mobiilsed lahendused, mis pakuvad kasutajaile praktilist väärtust. Kõigi osalevate rakenduste loojad saavad Simsoni sõnul konkursil hindamatu võimaluse asjalike kontaktide ja uute mõtete leidmiseks, kuidas oma lahendusi veelgi paremaks teha. Esile tõstetavad rakendused saavutavad kahtlemata ka suurema usaldusväärsuse ja avalikkuse tähelepanu, mida enda jaoks lisamüügiks pöörata.

28. mail kuulutab žürii välja kategooriate võitjad, kelle seast selgitatakse välja konkursi üldvõitja 3. juunil toimuval galaüritusel. Nominentide seast valitakse välja ka tööd, mis esindavad Eestit rahvusvahelisel mobiilirakenduste konkursil World Summit Award Mobile.

Konkursi žüriis on Taavi Kotka, Margus Simson, Tiit Tammiste, Vladimir Funtikov, Janno Siimar, Katri Ristal, Hans Lõugas, Asko Seeba, Heidi Kakko ja Raivo Hein.

Konkursi „Eesti parim mobiilirakendus 2014” ellukutsuja on Riigi Infosüsteemi Amet. Konkurss toimub EL-i struktuurivahendite programmi “Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine” ja Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastusel.

Nominentidega saab lähemalt tutvuda SIIN.

Head Uudised GoodNews