1. Avaleht
  2. Toode
  3. 8 nõuannet, kuidas nutitelefoniga ilutulestikku pildistada
8 nõuannet, kuidas nutitelefoniga ilutulestikku pildistada

8 nõuannet, kuidas nutitelefoniga ilutulestikku pildistada

8 nõuannet, kuidas nutitelefoniga ilutulestikku pildistadaAsukoht

Vali asukoht, kust on ilutulestikule hea vaade ning kust jääb pildile ka näiteks mõni (kõrg)hoone, kirikutorn või midagi muud, mis lisab fotole konteksti.

Stabiilsus

Pildistades kehvades valgustingimustes on oluline hoida kaamerat nii stabiilselt kui vähegi võimalik, hea oleks leida toetamiseks näiteks mõni sein, aed või laud.

Kasuta öörežiimi

Mõnes kohas on rohkem valgust kui teises, öörežiim võtab automaatselt välgu maha ja kasutab kõige sobivamaid seadeid pimedamates tingimustes pildistamiseks. Ära unusta öörežiimi hiljem maha võtmast, kui soovid kasutada välku, et vahelduseks näiteks sõpradest pilti teha või kui ilutulestik on liialt ere.

Fookusseerimine

HTC One nutitelefoni UltraPixel kaamera suudab koguda 300 protsenti rohkem valgust kui tavalise nutitelefoni kaamera sensor, mis võimaldab kaameral halbades valgustingimustes hästi fookusseerida. Kui valgus on ebapiisav, siis teeb kaamera automaatselt pärast esimest pilti vajalikud kohendused. Kindlasti kontrolli piltide kvaliteeti ning kui pildid pole piisavalt teravad, siis säti fookus. Võid lisaks aktiveerida ka automaatse säriluku (auto exposure lock).

Ära hoia ennast tagasi

Kuna ilutulestik saab kiiresti läbi, siis ära hoia ennast tagasi ja tee palju pilte. Kunagi ei tea, kuidas pilt taevas muutub, seega pildista palju ja vaata hiljem üle, et lõplik valik teha ja ebasobivad kustutada. Hea idee on  kasutada ka näiteks piltide kiiret järjestikkuse jäädvustamise võimalust (continuous frames) või kasutada võimalusel hetke jäädvustamiseks HTC Zoe rakendust, et pildistada väikeseid 3-sekundilisi videolõike ja kaadreid.

Ole loominguline – püüa hetki ja emotsioone!

Hoia silmad põnevate vaadete osas lahti – tihti jäävad kõige põnevamad võimalused esialgu märkamata. Hea idee on jäädvustada ka ilutulestikku nautivate inimeste reaktsiooni ja emotsioone.

Jutusta piltidega lugu

Tee aastavahetusel pilte ka piletitest, menüüst, šampanjaklaasidest, toidust jne, et muuta galerii veelgi põnevamaks ja mitmekülgsemaks. Kombineeri fotod ja HTC Zoe’ga jäädvustatud mini-videod / kaadrid ning tee Video Highlights’i kasutades neist põnev ülevaade.

Jaga sõpradega

Jaga pilte kohe oma sõprade ja perekonnaga või tee neist kollaaž.

*Nõuanded on koostanud fotograaf Andy Farrer koostöös HTC’ga.

HTC

HTC (HTC) on üks kiiremini arenevaid mobiilitootjaid maailmas. Juhtiva uuringufirma International Data Corporation (IDC) viimastel andmetel on HTC maailmas juhtiv Androidi seadmete tootja (allikas: IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, 05.08.2010). HTC loob uuenduslikke nutitelefone, mille eesmärgiks on vastata aina paremini inimeste elule ja vajadustele, sest ettevõtte kõigi tegevuste keskmes on inimene. Ettevõte on noteeritud Taiwani börsil, aktsiasümboliga 2498. 

Täpsema info saamiseks külastage kodulehte

www.htc.com.

Head Uudised GoodNews