1. Avaleht
  2. Toode
  3. Aasta parim koduleib jõudis müüki
Aasta parim koduleib jõudis müüki

Aasta parim koduleib jõudis müüki

Aasta parim koduleib jõudis müükiLeiburi korraldatud konkursi “Leiburi Leivategu 2013” võitja Eha Karuse “Eha hommikuleiva” esimene partii jõudis üle Eesti müüki.

Jõhvist pärit haridustöötaja Eha Karus võitis eelmise aasta novembris toimunud “Leiburi Leivateo” konkursi ning Eesti vanim leivatootja AS Leibur võttis võiduleiva tootmisesse. “Eha hommikuleib” on alates sellest nädalast saadaval enamiku jaekettide poelettidel.

Leivateo konkursi žürii liikme ja Leiburi tootearendusjuhi Tiina Rühka sõnul oli Eha leiva tootmisesse toomine põnev ent tihe töö. “Teist aastat järjest kestev koostöö Eesti parimate koduleivaküpsetajatega on alati hea õppimise ja harjutamise koht. Ühelt poolt sunnivad uued arendused pingutama, teiselt poolt näitab see, kui paindlik ja loominguline võib suurtootja olla,” lisas Rühka.

“Eha hommikusöögileiva teevad unikaalseks koriander, mis meenutab nostalgilist Borodino leiba, ning peale puistatud oliivõliga röstitud kaerahelbed, mis annavad leivale mõnusa maitse ja äratuntava hommikusöögi nüansi,” kirjeldas Tiina Rühka saadud tulemuse.

Esimese partiina tootis Leibur 1200 pakki “Eha hommikuleiba” ehk kokku umbes 350 kilogrammi. “Sugulased ja sõbrad, kes on juba jõudnud Leiburis toodetud hommikuleiba maitsta, on hinnanud seda positiivselt. Kõik minu koduleiva head ja iseloomulikud omadused on Leiburis toodetud leival olemas: eriliselt hea lõhn, mida tunned kohe, kui koti avad; väga ilus värvus ning omapärane maitse, milles on tunda koriandri ja oliivõli maitset,” kommenteeris leiva autor Eha Karus tulemust.

Aasta parim koduleib jõudis müüki2Eha sõnul, on ta leival üks omapära: kui lõigata leivaviil pooleks nii, et ühele poole jääb kaerahelvestega pool ja võrrelda seda teise ilma kaerahelvesteta poolega, siis on need nii erineva maitsega, nagu oleks tegu kahe erineva leivaga. “Nii et ühest leivast saab hommikul teha ka täiesti erinevaid võileibu,” lisas ta.

Eha Karus pääses novembris peetud “Leiburi Leivateo” finaali teist aastat järjest ja viimane kord lausa kahe erineva leivaga.

Esimese “Leiburi Leivateo” konkursi võitja Triin Kuusi “Triinu rukkileib” jõudis Eesti poelettidele mullu veebruaris ning saavutas aastaga turul kindla positsiooni. “See jääb kindlasti meie sortimenti ka edaspidi,” ütles Leiburi turundusjuht Annika Oja. Oja sõnul jätkab Leibur ka edaspidi parima koduleiba otsinguid ning Leivateo konkursi korraldamist.

2012. aastal esimest korda välja kuulutatud “Leiburi Leivategu” konkurssi korraldati taas mullu sügisel. Konkursile laekus mitmelt poolt üle Eesti ligi 60 rukkileiva retsepti. Finaali pääses seitse leivaküpsetajat Eesti eri paikadest. Lõppvõistluse žüriisse kuulusid Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka ja tootearendaja Heldi Käär, Oma Maitse peatoimetaja Monika Kelle, eelmise aasta “Leiburi Leivateo” võitja Triin Kuus ja kõik finalistid ise, kes üheskoos valisidki välja uue ühise lemmikleiva – “Eha hommikuleiva”.

“Leiburi Leivateo” konkursi eesmärk on toetada rukkileiva küpsetamise traditsioone, arendada koostöös koduleivaküpsetajatega leivatootmist ning anda koduleivaküpsetajatele võimalus oma toodetega laiema tarbijaskonnani jõuda

Head Uudised GoodNews