1. Avaleht
  2. Majandus
  3. airBaltic kergendas pilootide koormat ja muutus rohelisemaks iPadiga
airBaltic kergendas pilootide koormat ja muutus rohelisemaks iPadiga

airBaltic kergendas pilootide koormat ja muutus rohelisemaks iPadiga

Foto: airBaltic
Foto: airBaltic

Läti lennufirma airBaltic andis pilootidele kokpitis iPadid seoses insvesteeringutega kaasajastamisse, mis pakub võimalust efektiivsemaks opereerimiseks ning viib paberi ja kütuse säästmiseni.

airBalticu tegevjuht Martin Gauss: “airBaltic andis pilootidele iPadid, et asendada nende rasked juhendeid ja lennudetaile täis paberitega kotid. See säästab aastas 2 miljonit lehte paberit, kui projekt täielikult käivitatud on.”

Piloodid kannavad kaasas 10-15 kilo lennumaterjale oma kottides. Asendades need iPadi ehk elektroonilise lennukotiga, vähendab see pilootide koormat 0,7 kiloni ja raskuse vähendamine viib omakorda kütuse säästmiseni. Samas tähendab see ka, et vähem ruumi kulub piloodikabiinis ning materjal digikandjal tagab lennuoperatsioonide sujuvama toimimise, mis ühtlasi aitab viia täpsuse lennundustööstuse rekorditasemele.

Lennuoperatsioonide vanemjuht Pauls Cālītis: “Elektrooniline lennukott on järgmine roheline initsiatiiv, mida me airBalticus kasutusele võtame, et jätkata innovatsioonidega opereerimise ja teeninduse valdkonnas. Oleme uhked, et airBaltic on liider, olles esimene lennufirma piirkonnas, mis moderniseerib pilootide tööprotsessi elektroonilise lennukotiga.”

Eelmisel aastal tegi airBaltic projekti AMBER, mis lubas firmal olla esimene euroopas, kes opereerib rohelist mõtlemist propageerivate turboprop lendudega.

AIR BALTIC CORPORATION (airBaltic) on 1995. aastal asutatud aktsiaselts, mille omanik on Läti riik 99,8%. airBalticu
lennuparki kuulub 25 lennukit: 5 Boeing 737-500, 8 Boeing 737-300, ning 12 Bombardier Q400Next Geni. airBaltic pakub otselende kolmest Baltikumi pealinnast – Riiast, Tallinnast ja Vilniusest. airBaltic sai tiitli Airline of the Year 2009/2010 European Regions Airline Associationilt ning airBaltic võitis auhinna Air Transport World Phoenix Award 2010, saades nii ülemaailmse tunnustuse, mis märgib silmapaistvat äri restruktureerimist. airBaltic valiti anna.aero ANNIES auhinna saajaks, olles uute liinide arvestuses suurim lipukandja Euroopas. airBaltic võitis Budgies World Low Cost Airline Awardsil žürii eriauhinna Pacesetter Award 2010 (Teerajaja), mis tunnustab airBalticu kui hübriidlennufirma saavutusi. 2012. aastal oli airBaltic Airlinetrends top10 innovaatiliste lennufirmade hulgas.

Head Uudised GoodNews