Avaleht Toode Ajakirjanike lemmik konkursil Eesti Parim Toiduaine on filtreerimata Saku Kuld
Ajakirjanike lemmik konkursil Eesti Parim Toiduaine on filtreerimata Saku Kuld

Ajakirjanike lemmik konkursil Eesti Parim Toiduaine on filtreerimata Saku Kuld

Toiduliidu konkursil Eesti Parim Toiduaine 2013 pälvis Meedia Lemmiku auhinna filtreerimata Saku Kuld.

Tänavu esimest korda kogunenud meediaesindajatest koosneva žürii esimehe, ajakirja Oma Maitse toimetaja Siiri Kirikali sõnul käis esikoha nimel tihe rebimine. Silma paistsid kolm toodet – filtreerimata Saku Kuld sai 60-st maksimaalsest 52,57 punkti, M.V.Wooli marineeritud angersäga 51,67 ja Valio Forte Speciale 51,33 punkti. „Filtreerimata Saku Kuld pälvis žürii heakskiidu just tänu oma puhtale ja naturaalsele maitsele,“ nentis Kirikal.

Meedia Lemmiku žüriisse kuulusid ajalehe Postimees tarbijalisa Tarbija24 juhataja Hanneli Rudi, ajakirja Oma Maitse toimetaja Siiri Kirikal, Maahommiku ja Vikerraadio saatejuht Madis Kimmel, ajalehe Maaleht lisalehe Targu Talita toimetaja Jana Rand ja ajakirja Mari köögitoimetaja ning toidublogija Tuuli Mathisen.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul oli huvitav kõrvutada toidu teemat igapäevaselt kajastavate ajakirjanike arvamust teadlaste, ekspertide ning toiduvalmistajate hinnanguga. „Usun, et toiduainete nii põhjalik hindamine – arvestades toote maitset, lõhna, konsistentsi, tervislikkust, välimust, pakendit, uudsust ja müügiedu – oli ka meediainimestele endile põnev kogemus. Kaalume erinevate meediaesindajate hindamisprotsessi kaasamist kindlasti ka järgmisel aastal,“ lisas Potisepp.
Tänavu konkureeris võidutiitlile rekordiline arv uudistooteid ehk kokku 140, mis on 26 võrra enam kui mullu. Sel aastal 19. korda toimunud konkursi peavõidu pälvis M.V. Wooli marineeritud angersäga, mis ühtis ka peakokkade žürii poolt valitud Kokkade Lemmikuga. Parimaks mittealkohoolseks joogiks valis žürii Pai kookose-ananassi smuuti ja alkohoolseks joogiks Vana Tallinna Winter Spice. Parim toit tervisele on Leiburi Kaerasüda.