1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Alexela avab kolmes maakonnas uued vedelgaasitanklad
Alexela avab kolmes maakonnas uued vedelgaasitanklad

Alexela avab kolmes maakonnas uued vedelgaasitanklad

Alexela Oil avab täna uued vedelgaasitanklad Põltsamaal, Põlvas ja Elvas. Kolme kuu jooksul on Alexela avanud ligi kümmekond LPG autogaasi tanklat üle Eesti, tõustes juhtivaks gaasitanklate ketiks.

Alexela Oili tegevjuhi Ain Kuusiku sõnul on senine tankijate arvu kasv tõestanud vedelgaasi tarnimise reaalset vajadust, mis näitab, et ettevõtte plaan rajada tervet Eestit kattev LPG-tanklate võrgustik on end juba praegu õigustanud. „Viimase kolme kuuga on vedelgaasi tankjate arv võrreldes eelnevate kuudega kahekordistunud,“ ütles Kuusik.

„Kütusetestid ja analüüs on tõestanud, et gaasi ökoloogilisus ja ökonoomsus võimaldavad näiteks 1,6-liitrise mootoriga sõiduauto omanikul säästa iga 100 km kohta ligi neli eurot. Kusjuures kokkuhoid suureneb ka auto hoolduskulude vähenemise tulemusel, kuna vedelgaas põleb puhtamalt kui bensiin või diisel, siis selle tulemusel kuluvad ka mootori liikuvad osad vähem,“ lisas Kuusik.

Kuusiku sõnul kuulub koos kolme uue avatava gaasitanklaga ettevõtte võrgustikku 9 vedelgaasitanklat, tänu millele on ettevõte kasvanud Eesti suurimaks gaasitanklate ketiks. Valmimisjärgus on ka uued LPG-autogaasi tanklad Haapsalus, Võistes, Jõhvis ja Sõmerus.

15. augustil avatavates uutes gaasi-automaattanklates Põltsamaal (Puhu ristmik), Põlvas (Jaama 16B) ja Elvas (Kulbilohu 3) kehtivad avamise puhul LPG autogaasile soodushinnad. Alexela rajab gaasitanklaid koostöös Alexela Gruppi kuuluva Reola Gaasiga, kes on ühtlasi ka ettevõtte LPG-autogaasi tarnijaks. Gaasiseadmete paigaldamise peamine koostööpartner on Amserv.

Head Uudised GoodNews