1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Alexela gaasitanklate võrgustik on Eesti suurim
Alexela gaasitanklate võrgustik on Eesti suurim

Alexela gaasitanklate võrgustik on Eesti suurim

Alexela Oil gaasiautoKäesoleval aastal avatud Tallinna Sõle gaasitankla on Alexela 20. gaasitankla. Kokku on Eestis täna poolsada gaasitanklat.

Alexela müügiarendusdirektor Aivar Räime sõnul jätkab Alexela gaasitanklate rajamist. „Autogaas on ainus reaalne viis tõsta Eesti autopargi keskkonnasõbralikkust ning samas tagada taskukohane transport hajaasustatud Eestis,“ selgitas Aivar Räim. Tema sõnul loodavad autogaasimüüjad, et eesolev kütuste aktsiisitõus jätab alles areneva
gaasituru puutumata. „Kui gaasikütuste aktsiis peaks tänaselt tasemelt veel kõrgemale tõusma, siis autogaasiturg hääbub. Nii aga jäävad riigil saavutamata Euroopa Liidu seatud keskkonnaalased eesmärgid,“ kirjeldas Aivar Räim alles tärkava autogaasituru hoidmisvajadust.

Alexela Oil gaasiauto-2Ühes gaasitankla avamisega tutvustati ka gaasiseadmega tarbesõidukit Citroen Berlingo. „Antud sõidukitüüpi võib pidada tüüpiliseks ametiautoks Eesti transpordiettevõtete seas,“ selgitas Aivar Räim. „Meie igapäevane kasutuskogemus on näidanud, et Eesti transpordisektoris tooks gaasikütuste kasutuselevõtt ligi 25% kokkuhoiu diislikütuse kuludelt ning seejuures väheneksid kasvuhoonegaaside emissioonid kuni 30%,“ rõhutas Aivar Räim.
Bensiinimootoriga sõidukite puhul on tema sõnul rahaline kokkuhoid ligi 45%.

Alexela Oil AS kuulub Alexela Gruppi ning on Eesti kõige suurem tanklakett. Ettevõtte 62-st tanklast on automaattanklaid 58. Vanima eestimaise tanklaketina (aastast 1993.) ollakse tööandjaks ligi sajale inimesele üle
Eesti. Alexela Oil tanklad kannavad märki „aus kütus“, mis kinnitab, et Alexela tasub riigile kõik maksud, täites nii oma kohustusi riigi ja ühiskonna ees.

Head Uudised GoodNews