1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Alexela Oil avas Türil uue vedelgaasitankla
Alexela Oil avas Türil uue vedelgaasitankla

Alexela Oil avas Türil uue vedelgaasitankla

Tankla avamine 3Alexela Oil avas täna, 19. juunil ametlikult uue LPG-tankla Türil, mis on ettevõtte võrgustikus juba 15. gaasitankla. Ettevõte plaanib käesoleva aasta lõpuks omada ligi 20 vedelgaasi tanklat üle Eesti ning kasvatada gaasi osakaalu kütuseturul järgneva viie aasta jooksul kuni 10 protsendini.

Alexela Oili tegevjuhi Ain Kuusiku sõnul moodustab Eestis autogaasi müük umbes ühe protsendi bensiinimüügist, samas kui Leedus, Lätis ja Kesk-Euroopas kasutatakse gaasi autokütusena märkimisväärselt rohkem.

„Senine tankijate arvu kasv on tõestanud ka gaasi tarnimise reaalset vajadust ja usume, et suudame gaasi turuosa kasvatada järgneva viie aasta jooksul 10 protsendini, kuna LPG-gaas on täna bensiinist poole soodsam ja oluliselt keskkonnasäästlikum,“ selgitas Kuusik.

Tankla avamine 2„Uue Türi tankla asukoht on valitud strateegiliselt asula ja suuremate liiklussõlmede lähedusse. Tänane gaasitanklate võrgustik katab ära juba kogu Eesti, kuid valmimisjärgus on veel uued LPG-autogaasi tanklad Viljandis, Narvas, Lool, Tallinnas Sõle tänaval ja Pärnu Härma tanklas,“ lisas Kuusik.

Türi vedelgaasitankla on tankimiseks ööpäevaringselt avatud olnud juba 17. juunist.

LPG seadmega varustatud uusi sõiduautosid on võimalik osta kõigis Amserv Auto esindustes üle Eesti ja gaasiseadmeid saab paigaldada Alexela Oili koostööpartnerite juures.

Alexela Oil kuulub Alexela Gruppi ja on Eesti suurim tanklakett, ettevõtte 60-st tanklast on automaattanklaid 56. 1993. aastal rajatud tanklakett annab täna tööd ligi sajale inimesele üle Eesti. Ettevõtte käive ulatus eelmisel aastal ligi 134 miljoni euroni. Alexela Oili tanklad kannavad märki „Aus kütus“, mis kinnitab, et Alexela tasub riigile kõik maksud, täites nii oma kohustusi riigi ja ühiskonna ees.

Head Uudised GoodNews