1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Alexela sai Elektrimüügi ASi enamusaktsionäriks
Alexela sai Elektrimüügi ASi enamusaktsionäriks

Alexela sai Elektrimüügi ASi enamusaktsionäriks

Alexela-LOGO1Alexela Energia AS omandas täiendavad 25% Elektrimüügi ASi aktsiatest, millega Alexela Energia osalus ettevõttes kasvas 70%ni.

„Elektrimüügi turg on perspektiivne ja suure kasvupotentsiaaliga,” ütles Alexela Energia AS juhatuse liige Marti Hääl. „Alexela gruppi kuuluvad ettevõtted tegelevad erinevate kütuste, gaasi, elektri- ja soojatootmise ning jäätmekäitlusega, mistõttu sobib elektrimüük hästi meie portfelli ja Elektrimüügi ASist enamusosaluse omandamine oli loogiline samm.”

„Alexela pakub meile sisemist sünergiat, et elektriturul aktiivselt ja tulemuslikult tegutseda,” rääkis Elektrimüügi AS juhatuse liige ja tegevjuht Jaak Urm. „Meie eesmärk on panna Eesti inimesed rohkem mõtlema oma elektritarbimise üle – näidata, et neil on võimalik sama teenuse puhul säästa oluliselt raha. Elektriturg on alles käivitusfaasis, selle pärast on just praegu õige hetk, et hakkaksime turgu haarama.”

Alexela grupi ettevõtete ühiseks eesmärgiks on luua lisaväärtust ettevõtete ühistele klientidele ning pakkuda mugavat teenust ka koduklientidele. Kommunaalteenused moodustavad inimeste kodukuludest aina suuremat osa ning sellepärast soovib Alexela Group olla ka tulevikus kompleksne teenusepakkuja, mis pakub tarbijatele elektrit, gaasi, prügikäitlemist ja kütuseid. Juba täna saavad Eesti Keskkonnateenuste kliendid osta Alexelalt elektrienergiat.

„2013. aastal lõpeb umbes 250 000 tarbija tähtajaline leping, mis on veidi rohkem kui kolmandik kõikidest tarbimiskohtadest, kuid oktoobris vahetas müüjat kõigest 2144 tarbijat,” märkis Jaak Urm. „Turg ei ole kahjuks aktiivne. Avatud elektriturg pole suutnud ennast siiani tõestada, kuid me tahame, et tarbijad nõuaksid oma elektripakkujalt parimat hinda.”

Eraisikud saavad oma lepingu üles öelda trahvita. Reeglina tuleb lepingu ülesütlemisest elektripakkujat teavitada 30 päeva varem ning uus pakkuja tuleks valida 21 päeva enne uue kuu algust. Kui tarbija soovib 2014. aastaks uut müüjat valida, tuleb vana leping üles öelda hiljemalt 30. novembril ning uus müüja valida hiljemalt 10. detsembril.

Alexela Grupp jaguneb kolmeks – Alexela Metallitööd, Alexela Kinnisvara ja Alexela Energia. Grupi ettevõtted tegelevad lisaks kütuseärile veel põlevkivist õlisaaduste tootmise ja müügiga, elektri- ja soojusenergia tootmise ja müügiga, kinnisvara arenduse ja müügiga, jäätmekäitluse, kuumtsinkimise ja haagiste tootmisega. Alexela Groupi aastane kogukäive on üle 300 miljoni euro ning kontsern annab tööd üle 1700 inimesele.

Tütarettevõttest suurim on Alexela Energia, kuhu kuuluvad tanklakett Alexela Oil, sadamaterminale opereeriv Alexela Logistics, Paldiski LNG terminali arendav Balti Gaas ja Pakrineeme Sadam, kütusekaubandusega tegelev Energia Nord, põlevkivi väärindav Kiviõli Keemiatööstus, vedelgaasi ettevõte Reola Gaas, elektriturul tegutsev Elektrimüügi AS ja jäätmekäitlusteenust pakkuv Eesti Keskkonnateenused.

Elektrimüügi AS (www.elekter.ee) kuulub Alexela Gruppi ning on sõltumatu vabaturul tegutsev ettevõte, kes seisab selle eest, et iga elektritarbijani jõuaks lihtne ja arusaadav elektriostu teenus ja soodne hind. Elektrimüügi AS-il on täna teenindada 12 000 tarbimiskohta üle Eesti. Elektrimüügi AS on Eesti Korteriühistute Liidu partner.

Head Uudised GoodNews