1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Algab tasuta investeerimisseminaride uus hooaeg
Algab tasuta investeerimisseminaride uus hooaeg

Algab tasuta investeerimisseminaride uus hooaeg

„LHV Investeerimiskool“ käivitab juba 18. hooaja – alates 11. septembrist pakutakse taas teadmisi ja uusi ideid nii algajaile kui ka edasijõudnutele. Tasuta seminarid toimuvad Tallinnas ja Tartus.

LHV maaklertegevuse juhi Sander Pikkeli sõnul on hea majanduskeskkonna taustal üha enam neid, kes investeerimisvõimaluste vastu huvi tunnevad. „Viimased üheksa aastat on möödunud tõusvate turgude taustal, viimane aasta seejuures eriti rohelises – Nasdaq on tõusnud ligi 26%, S&P 500 indeks ligi 17% ja Dow Jones tööstuskeskmine ligi 19%,“ rääkis Pikkel. „Investeerimises esimeste sammude astumiseks tasub aga ettevalmistusi teha, lugeda baasteadmisi jagavaid investeerimisraamatuid või näiteks külastada LHV „Investeerimiskooli“.

LHV „Investeerimikskool“ toimub aastas kahe tsüklina. Sügisene tsükkel alustab septembris ning kestab novembri lõpuni ning fookuses on eelkõige investeerimisteemad. Kevadine tsükkel alustab jaanuaris ja kestab aprilli lõpuni. Sügisene tsükkel on mõeldud pigem alustavale investorile, kevadine aga juba edasijõudnud investorile ja kauplejale, kes on ka ise tehinguid teinud. Läbi mõlema seminarihooaja kutsutakse erinevate Balti börside ettevõtete esindajaid oma ettevõttest lähemalt rääkima.

Avaseminari „Investeerimise ABC“ käigus tehakse tutvust aktsiate, võlakirjade ja fondidega. Seminar on mõeldud algajale investorile, kuid mõningad eelteadmised tulevad siiski kasuks. Populaarne seminar meelitab tavapäraselt kohale täismaja.

Sarja teisel seminaril „Kuidas alustada väikeste summadega?“ räägitakse, kuidas väikese raha ja väheste teadmistega oleks aja ja liitintressi koosmõju kasutades siiski võimalik märkimisväärne portfell koguda.

Seminarid „Kuidas kaubelda USA turgudel?“ ja „Kuidas investeerida Balti turgudel?“ ootavad kuulama üksikaktsiatest huvituvaid investoreid. Esmalt vaadatakse, kuidas kaubeldakse USA-s, mis maailma aktiivseima turuna pakub igale maitsele meeldivaid investeeringuid. Seejärel tutvustatakse Balti turgude eripärasid ja siin noteeritud ettevõtteid.

Sander Pikkeli sõnul saavad eraldi tähelepanu börsil kaubeldavad fondid, mis on ka Eestis kujunemas üheks populaarseimaks investeerimisobjektiks. „Tegemist on tavapäraste fondidega, mis on börsil kaubeldavad ja omavad seega aktsiale sarnaseid võimalusi, nagu päevasisene kauplemine, kiire tehingute tegemine või limiithinnaga order.“ Antud teemat käsitletakse seminaril „Võimaluste avardamine börsil kaubeldavate fondidega”.

Head Uudised GoodNews