1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Algas konkurss ettevõtlusauhindadele
Algas konkurss ettevõtlusauhindadele

Algas konkurss ettevõtlusauhindadele

Ettevõtlusöö 2013
Ettevõtlusöö 2013

Tallinna Ettevõtlusamet kutsub osalema konkursil „Tallinna ettevõtlusauhinnad 2014“.

Tallinna linn tunnustab kohalikke ettevõtjaid ja ettevõtluse arendajaid traditsiooniliselt sügiseti toimuva Tallinna Ettevõtluspäeva raames.

Tegusad ettevõtjad on oodatud konkursil osalema ja taotlusankeeti esitama. Kandideerida on võimalik 10. septembrini kodulehe http://ettevotluspaev.tallinn.ee/konkursid kaudu. Oma kandidatuuri on võimalik üles seada mitmes kategoorias. Võitjad kuulutatakse välja pidulikul vastuvõtul 2. oktoobril.

Tallinn tunnustab parimat ettevõtlust või turismi soosivat kinnisvaraalast arendusprojekti, ettevõtjate ning teadus- ja arendusasutuste vahelist koostööprojekti, alustavat ettevõtet, turismitegu, töökohtade loojat ning vastutustundlikku ettevõtjat. Vastutustundliku ettevõtja konkursi raames antakse välja ökouuenduse eriauhind, mille kriteeriumiks on ettevõtte keskkonnasäästlik tegevus.

Lisaks kuuele põhikategooriale antakse ettevõtluspäeval traditsiooniliselt üle eriauhinnad aasta parimatele rakenduslikele teadustöödele Eesti Kunstiakadeemias, Tallinna Tehnikaülikoolis ja Tallinna Ülikoolis. Selles kategoorias esitavad kandidaate eelmainitud kõrgkoolid.

Möödunud sügisel jagunesid ettevõtlusauhinnad kuues põhikategoorias järgmiselt: parima arendusprojekti tiitli pälvis AS Technopolis Ülemiste poolt arendatav Ragnar Nurkse nimeline kolmiktorn, parimaks koostööprojektiks nimetati vähivastase ravimi Virexxa arendusprojekt, mille eestvedaja on AS Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskus, säravaimaks startijaks tunnistati Pipedrive OÜ, parim turismitegu oli Briti edukaima sooloartisti Robbie Williamsi Tallinna kontsert, mille eestvedaja oli Factory OÜ, aasta töökohtade looja tiitliga pärjati Kühne + Nagel AS ja vastutustundliku ettevõtja eriauhinna „Ökouuendus“ pälvis Meiren Engineering OÜ.

2013. aastal vastutustundliku ettevõtja tiitli pälvinud Loodusvägi OÜ tegevjuht Ahto Vegmanni sõnul oli Loodusväe jaoks väga põnev konkursil osaleda ning saada tagasisidet nii oma tehtud tööle kui arengusuundadele. „Vastutustundliku ettevõtja tiitel on meie jaoks väga suur tunnustus! See auhind aitab ühiskonnas laiemalt vastutustundlikku ettevõtlust propageerida ja valdkonnas tegutsejaid esile tõsta,“ sõnas Vegmann.

Tallinna Ettevõtlusamet viib 1. oktoobril läbi 11. Tallinna Ettevõtluspäeva ja 2. oktoobril Noorte Ettevõtluspäeva, et tunnustada ja väärtustada ettevõtjaid ning ettevõtlikku elustiili, pakkuda ettevõtjatele või ettevõtlushuvilistele uut ja kasulikku infot ning julgustada linlasi ettevõtlusega tegelema.

Käesoleval aastal on ettevõtluspäeva läbivaks teemaks „nutikas äri“. Ettevõtjatel on võimalus päeva programmis kaasa lüüa, korraldades seminar või koolitus, mis haakub päeva teemaga. Ettevõtluspäeval osalemine on tasuta.

Ettevõtluspäeva korraldamine on rahvusvaheline suurlinnade traditsioon, mida hakati tähistama suuremates Euroopa linnades juba 2003. aastal, mil ettevõtluspäevad toimusid ühenduse Eurocities projektina Barcelonas, Stockholmis, Brüsselis, Helsingis, Berliinis ja Liverpoolis.

Head Uudised GoodNews