1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Apollo soovib kinotegevusega laieneda Tartusse, Narva ja Lätti
Apollo soovib kinotegevusega laieneda Tartusse, Narva ja Lätti

Apollo soovib kinotegevusega laieneda Tartusse, Narva ja Lätti

Apollo soovib kinotegevusega laieneda Tartusse, Narva ja LättiApollo juhatuse liige Mauri Kristjan Dorbek ütles Postimehele, et 2016. aasta alguses võetakse Forum Cinemaselt üle Narva kino ning Tartu Lõunakeskuse omanikega on neil ühine nägemus võimaliku uue kino ehitamiseks keskuse planeeritavasse laiendusse. Samuti plaanib ettevõte 2016. aastal avada Riiga ehitatavas kaubanduskeskuses Akropolis oma seni suurima, üheksa saaliga kobarkino.

“Loodetavasti aitab Tartu linn omalt poolt võimalikult kiiresti kaasa, kuna Tartu Lõunakeskusest kuni ühe tunni autosõidu kaugusel elab 350 000 inimest, kes saaksid lisaks Tasku Cinamonile veel ühe kino ja filmide valik muutuks laiemaks,” rääkis Dorbek.

Apollo Kino juhatuse esimehe Mauri Dorbeki sõnul on välisturgudele laienemine osa ettevõtte plaanist tõusta lähima paari aastaga regiooni juhtivaks kinooperaatoriks. “Riia kobarkino on meie esimene ja kindlasti mitte viimane arendusprojekt väljaspool Eestit, lisas Dorbek pressiteate vahendusel. Apollo üheksa saaliga ning üle 1200 vaataja mahutav kino rajatakse Riiga ehitatavasse linna suurimasse kaubandus- ja meelelahutuskeskusesse Akropolis.

Apollo raamatukauplusi ja kinosid omav Apollo Holding OÜ alustas tegevust 2012. aasta 1. mail, kui kett osteti välja Soome ettevõttelt Rautakirja OY. Ettevõtte ainuomanik on Toomas Kruus. Apollol on Eestis 14 raamatukauplust, kaks kino ja baar Blender.

Apollo opereerib Tallinna Solarise keskuses seitsme saaliga kinokompleksi, mis mahutab ligi 1600 külastajat. Pärnus on ettevõttel 420-kohaline kolme saaliga kobarkino. Möödunud nädalal teatas ettevõte 2015. aasta lõpus Mustamäel valmiva kuue saaliga kobarkino rajamisest, mis mahutab ligi 800 filmivaatajat.

Head Uudised GoodNews