1. Avaleht
  2. Toode
  3. Apollo tõi müügile esimese eestikeelse e-lugeri
Apollo tõi müügile esimese eestikeelse e-lugeri

Apollo tõi müügile esimese eestikeelse e-lugeri

Apollo tõi müügile esimese eestikeelse e-lugeriEesti suurim raamatukaupluste kett Apollo tõi turule esimese eestikeelse e-lugeri, mis muudab eestikeelsete e-raamatute lugemise ja soetamise oluliselt lihtsamaks.

Apollo e-lugeri tarkvara on välja töötatud Eestis koostöös Euroopa suurima e-lugeri tootjaga PocketBook ning tegemist on ainukese omalaadse lugeriga, sest nii menüü kui ka e-raamatute tellimiskeskkond on eestikeelne. Eestikeelne e-raamatute makselahendus avatakse e-lugeris lähinädalate jooksul ning see võimaldab kõige uuemad e-raamatud üle WiFi vaid ühe klikiga alla laadida, ilma et peaks ette võtma tülikat arvutist lugerisse paigaldamist. Võõrkeelse kirjanduse lugemise muudavad lihtsamaks lugerisse paigaldatud üheksa erineva keele sõnaraamatud.

Apollo e-kaubanduse arendusjuhi Andre Kaibaldi sõnul on eestikeelse e-lugeri väljatöötamine igati loogiline samm, sest Eesti lugejate huvi e-raamatute vastu on aasta-aastalt aina suurem. „Soovime, et nüüdsest ei peaks raamatufännid enam mõtlema seadme tarkvara ega tellimiskeskkonna valimise peale, sest kõik lihtsalt toimib ning vajalik info on emakeelne. Seega võib öelda, et nii Eesti lugejatel kui ka raamatutel on nüüdsest päris oma e-luger,“ lisas Kaibald.

Eesti Digiraamatute Keskuse juht Ain Lausmaa märkis, et kõikidel maailma olulisematel raamatupoodidel on oma e-luger, mis on kohandatud kohalikule turule. „Eelkõige on emakeelse lugemismasina loomine märk sellest, et Eesti lugejate nõudlus on olemas. Ükski senistest e-lugeritest Eestis ei paku võimalust eestikeelseid raamatuid niivõrd mugavalt osta ja lugeda ning see võimalus kasvatab e-raamatute loetavust loodetavasti kordades,“ lisas Lausmaa.

Apollo e-raamatute turuosa on 2013. aastal 25%, võrreldes eelmise aastaga on turuosa tänavu kasvanud ligi kümnendiku võrra. Tänavu on Apollo populaarsemad e-teosed olnud E.L. Jamesi „Viiskümmend halli varjundit“ ja Indrek Hargla „Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus“.

Kingitusena annab Apollo oma e-lugerisse kaasa ka kolm eestikeelset e-raamatut: Robin Sharma “Pühamees. Surfar ja tegevjuht”, Charlotte Roche “Märgalad”, Mart Kadastik “Suvi sulab talvel”.

Apollo e-lugeri omadused:

  • Eestikeelne menüü
  • estikeelne e-raamatute tellimiskeskkond e-lugeris (Apollo e-raamatute pood) – raamatuid saab osta ühe klikivajutusega ning neid seejärel otsekohe lugema hakata NB! Lisandub lähinädalate jooksul!
  • Ainuke e-luger, mis toetab kõiki e-raamatu formaate
  • Põhineb samal tehnoloogial, mis teised tuntuimad e-lugerid Kindle, Kobo, Nook, SONY
  • Wi-Fi; puutetundlik 6-tolline HD-ekraan; taustavalgustus ja e-Ink tehnoloogia, mis tagab realistliku must-valge pildi
  • Lisatud mp3 mängija ja taibumängud (male, sudoku jne)
  • Sisaldab 9 erinevat võõrsõnastikku
  • 3 aastane garantii; klienditugi – eluger@apollo.ee
  • Apollo e-lugerisse on juba eelnevalt paigaldatud üle saja eestikeelse ja üle kolmesaja võõrkeelse teose kirjandusklassika hulgast

Vaata ka e-lugerit tutvustavat videot:

Head Uudised GoodNews