1. Avaleht
  2. Majandus
  3. AS Nõo Lihatööstus ehitab 2 miljoni euro eest uue tootmishoone
AS Nõo Lihatööstus ehitab 2 miljoni euro eest uue tootmishoone

AS Nõo Lihatööstus ehitab 2 miljoni euro eest uue tootmishoone

Foto: Nõo Lihatööstus

Suurim kodumaisel kapitalil põhinev lihatootja AS Nõo Lihatööstus alustas uue 2000-ruutmeetrise tootmishoone ehitamist, mis loob Nõo valda vähemalt 20 uut töökohta. Koguinvesteering ulatub rohkem kui kahe miljoni euroni.

Nõo alevikku rajatavale tootmishoonele panid täna, 20. septembril nurgakivi põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, Tartu maavanem Reno Laidre, Nõo vallavanem Rain Sangernebo ja AS Nõo Lihatööstuse juhataja Toomas Kruustük.

Toomas Kruustük ja Helir-Valdor Seeder
Foto: Nõo Lihatööstus

AS Nõo Lihatööstuse juhataja Toomas Kruustüki sõnul on uut tootmishoonet vaja selleks, et tulla toime tarbijate kasvava nõudlusega nii Eestis kui eksporditurgudel. “Uus hoone suurendab Nõo Lihatööstuse tootmispinda 25%, tänu millele suudame kasvatada tootmis- ja ekspordimahtu viiendiku võrra ning laieneda pakendatud värske liha turusegmenti,” rääkis Kruustük. “Selleks loome ettevõttesse vähemalt 20 uut oskustöölise kohta. Kuigi uus tootmishoone valmib lõplikult järgmise aasta esimeses kvartalis, oleme juba alustanud värbamisega, et jõuaksime uusi kolleege põhjalikult koolitada.”

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi hinnangul seab tarbijate teadlikkus ja nõudlikkus tarbitava toidu kvaliteedi osas tööstuste ette üha uusi väljakutseid. „Nõo Lihatööstus on hea näide, sellest, kuidas ka väiksem tööstus võib turul suurtega edukalt konkureerida, kui suudab endale leida õige niši,“ sõnas Seeder. „Lihasektori tulevikku vaadates on oluline otsida senisest enam koostöövõimalusi Eesti tootjate ja tööstuste vahel, et üheskoos toota ja eksportida kõrgema lisandväärtusega kvaliteettooteid.“

Toomas Kruustük
Foto: Nõo Lihatööstus

Nõo vallavanem Rain Sangernebo avaldas lootust, et seekordne tootmispinna laiendus ja uute töökohtade loomine ei jää Nõo valla suurimale tööandjale viimaseks. “Augustis volikogu heakskiidu saanud detailplaneeringu järgi on praegu alustatud ehitus alles esimene osa nelja-etapilisest lihatööstuse laiendamiskavast,” ütles Sangernebo. “Selle kava elluviimisel saab AS Nõo Lihatööstusest mitte ainult Tartumaa, vaid kogu Lõuna-Eesti üks suuremaid tööandjaid.”

Uus tootmishoone võimaldab AS Nõo Lihatööstusel laieneda värske ja külmutatud liha turusegmentidesse, kus tarbimistrend on kasvav. Poole uue hoone pinnast moodustavad tootmisruumid ja külmlaod. 1000-ruutmeetrisele teisele korrusele ehitatakse ettevõtte töötajatele kaasaaegsed riietumis-, pesemis- ja puhkeruumid. Hoone maksumuseks kujuneb üle 2 miljoni euro.

Head Uudised GoodNews