1. Avaleht
  2. Majandus
  3. AUHINNAFOND 50 000 I Targa linna lahendusi otsiva Tallinnovation konkursi tähtajani on jäänud vaid loetud päevad
AUHINNAFOND 50 000 I Targa linna lahendusi otsiva Tallinnovation konkursi tähtajani on jäänud vaid loetud päevad

AUHINNAFOND 50 000 I Targa linna lahendusi otsiva Tallinnovation konkursi tähtajani on jäänud vaid loetud päevad

Targa linna lahendusi otsiva Tallinnovation konkursi tähtajani on jäänud vaid loetud päevad. Tallinna linn koos teadus- ja ärilinnakuga Tehnopol ootavad konkursile taotlusi, mis muudavad linna teenuseid ja keskkonda mugavamaks ning nüüdisaegsemaks nii elanikele kui ka külastajatele.

Tallinovation konkursile esitatud töödest parimad saavad esitleda oma lahendusi komisjonile, kuhu kuuluvad targa linna eksperdid nii Tallinnast kui Tehnopolist. Maksimaalse toetussumma võib saada kolm lahendust, kuid oodatud on ka mitterahalist panust vajavad ideed, näiteks e-lahenduste testimine, andmete kogumine ja muu taoline. Lisaks saavad konkursi võitjad linnalt kontakte, nõuandeid ja Tehnopoli mentorite võrgustiku tuge. Innovatsioonifondi suurus 2020. aastal on 50 000 eurot.

Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu sõnul on Tallinnovation konkursi eesmärk tuua linnapilti nüüdisaegseid lahendusi, mis arendavad linna ja muudavad selle veel nutikamaks, inimsõbralikumaks, säästlikumaks ja avatumaks. „Soovime elavdada linna ja tehnoloogiaettevõtete koostööd, avades ust uudsetele toodetele ja teenustele, millega linnaelanike ja -külaliste elu mugavamaks muuta,“ sõnas Riisalu.

Konkursile oodatakse targa linna ideid, mis pakuvad toimivaid alternatiive nii kasutusolevatele lahendustele või mis toovad täiesti uue lähenemise järgmistesse fookusvaldkondadesse: turism, ringmajandus, kogukondlikud piirkonnad, e-teenused ja Tallinn-Helsinki koostöö.

Teadus- ja ärilinnaku Tehnopol äriarenduse juhi Martin Goroško sõnul toetatakse targa linna lahendusi pakkuvaid ettevõtteid juba aastaid nii inkubatsiooni, äriarendusnõu kui testkeskkonnaga. „Meie lõppeesmärk on muuta meid ümbritsev elukeskkond ja igapäevateenused nutikamaks, mugavamaks ja kestlikumaks. Selleks vajame leidlikke lahendusi pakkuvaid ettevõtteid, nende kasvu toetavat praktilist nõu, rahalist toetust ja testkeskkonda,“ lisas Goroško. Ta rääkis, et Tallinnovation konkurss on ideaalne võimalus lahenduse kiireks kasutuselevõtuks, tagasisidest lähtuvate täienduste tegemiseks ja maailmaturgudele viimiseks.

Targa linna lahendusi saab esitada kuni 24. augustini 2020.
Konkursi kohta põhjalikumalt lugeda ja taotlusi esitada saab veebilehel

Head Uudised GoodNews