1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Baeri tänavale kavandatakse uut äri- ja kortermaja
Baeri tänavale kavandatakse uut äri- ja kortermaja

Baeri tänavale kavandatakse uut äri- ja kortermaja

Baeri tänavale kavandatakse uut äri- ja kortermajaTartu linnavalitsus kiitis heaks ja suunas avalikule arutelule K. E. von Baeri tn 4 krundi detailplaneeringu eskiislahenduse, mille kohaselt kavandatakse sinna uut äri- ja korterelamut.

Planeeringuala suurusega 3068 m² asub Kesklinna linnaosas vanalinna muinsuskaitsealal. Artes Terrae OÜ on koostanud K. E. von Baeri tn 4 krundi detailplaneeringu ja ehitusprojekti muinsuskaitse eritingimused, mis muu hulgas näeb ette olemasolevast hoonekompleksist tänavaäärse telliskivihoone säilitamise ja restaureerimise.

Planeeringu eskiislahendusega on määratud ehitusõigus 150 m² ehitusaluse pindalaga ja 60 m absoluutkõrgusega korterelamu rajamiseks ja olemasoleva hoone laiendamiseks kuni 1341 m² ehitusaluse pindalaga ja 62.3 m absoluutkõrgusega äri- ja kortermajaks. Kortereid kavandatakse kõigi kolme hoone peale kokku kuni 44. Krundile planeeritakse ka alajaam ja prügimaja.

Avalik arutelu detailplaneeringu eskiislahenduse tutvustamiseks toimub 22. jaanuaril kell 15 linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna nõupidamisruumis, Raekoja plats 3.

Head Uudised GoodNews