1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Bikeep esitles Smart City messil maailma esimest omataolist tõukerataste parklat
Bikeep esitles Smart City messil maailma esimest omataolist tõukerataste parklat

Bikeep esitles Smart City messil maailma esimest omataolist tõukerataste parklat

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) korraldas Barcelonas toimuval Smart City Expo World Congress´il Eesti riikliku ühisstendi, kus osales 11 Eesti ettevõtet: 1oT, Astro Baltics, Bercman, Bikeep, COMODULE, Mobi Lab, Ninja Solutions, Top Connect, Tulitec, Ubic Solutions ja Reach-U.

 Ühe stendil osalejana tutvustas Bikeep oma nutikat tõukerataste parklat, mis lahendab linnas laiali vedelevate tõukerataste probleemi. „Tõukerataste parkla võimaldab tõukerattad turvaliselt lukustada ja lisaks saab parklas ka ratast laadida. Iga kord, kui inimene Bikeepist oma ratta välja võtab, on tal täis laetud akudega ratas,“ selgitas Bikeepi tegevjuht Kristjan Lind ja lisas: „Näeme, et linnad ja transport linnades on kiires muutumises. Inimesed võtavad kasutusele uusi liikumisvahendid ja seega peavad ka linnad muutuma. Tulevikulinnas läbivad inimesed lühikesi, alla 5 km pikkuseid distantse, täiesti uuel moel, mis on kindlasti erinev tänastest liikumisviisidest. Selleks, et muutustega kaasas käia, on vaja nutikaid lahendusi, et võimaldada micro mobility seadmete kasutamist.“

 Tõukerattaid soovivad linnapildis näha paljud, kuid umbes kolmandik inimestest tunneb, et need on ohtlikud, risustavad linnapilti ja takistavad liikumist. Bikeep scooterstation´ite abil saab linnapilti disainida nii, et kõik osapooled oleksid rahul: tõukerattad jäävad kasutajatele kättesaadavaks, kuid samal ajal paiknevad struktureeritult kindlates kohtades ega vaja igapäevast kokkukorjamist laadimiseks.

 EASi Eesti ühisstendi projektijuhi Kairit Sikkali sõnul on otsus hakata osalema Smart City Expol end paljude Eesti ettevõtete jaoks tõestanud. Huvi Eesti ettevõtete vastu kasvab iga aastaga. „Eesti kui e-riigi üks edufaktoreid on avatus innovatsioonile ning soov arendada uusi lahendusi. Eesti stendil osalevad 11 ettevõtet, kes pakuvad erinevaid uuenduslikke targa linna lahendusi ja rõõm on tõdeda, et rahvusvaheline huvi meie ettevõtete nutikate lahenduste vastu on väga suur,“ avaldas EASi Eesti ühisstendi projektijuht Kairit Sikkal.

 Smart City Expo & World Congress on valdkonna olulisim sündmus, mis toob kokku maailma edukamate linnade, ettevõtete, uurimiskeskuste, ülikoolide, operaatorite, tootjate ja riiklike või valitsusväliste organisatsioonide ja liitude juhid ning visionäärid. Messil on esindatud erinevad sektorid – energeetika, transport, linnaplaneerimine, IKT lahendused ning innovaatilised teemad nagu tark ühiskond, tõhus valitsus, keskkond ja taaskasutus, innovatsioon, transport, energia ja jätkusuutlikkus jm.

Head Uudised GoodNews