1. Avaleht
  2. Majandus
  3. „Börsihai” läheb lahti
„Börsihai” läheb lahti

„Börsihai” läheb lahti

Foto: Margus Johanson
Foto: Margus Johanson

LHV aktsiamäng „Börsihai 2014” ootab investeerimishuvilisi, et selgitada välja tänavune parim börsikaupleja, ning pakub alustajatele võimaluse katsetada, kuidas tehakse börsitehinguid.

Mängule „Börsihai 2014” registreerimine on alanud. Mäng kestab 20.–31. oktoobrini ning selle peaauhinnaks on 3000 euro väärtuses reisiraha.

LHV Panga maaklertegevuse juhi Alo Vallikivi sõnul on tänavu oodata põnevat võistlust esikohale. „Aktsiamäng on mõeldud kõigile investeerimis- ja kauplemishuvilistele olenemata sellest, kas neil on kogemusi aktsiaturgudel juba aastaid või tehakse mängu käigus alles esimesed tehingud,” kirjeldas Vallikivi. „„Börsihai” annab hea võimaluse riskida rahakaotust kartmata ja seega ka üksteiselt mõõtu võtta.”

Mängu alustavad võistlejad võrdselt positsioonilt 10 000 virtuaalse euro või samas väärtuses aktsiaportfelliga ning mängu käigus saavad nad igal börsipäeval investeerimiseks veel 1000 eurot. Osalejail on aega kaks nädalat, et osta ja müüa USA ja Balti börsidel kaubeldavaid väärtpabereid. Võitjaks osutub see, kellele 31. oktoobri börsipäeva lõpu seisuga kuulub kõige suurema turuväärtusega väärtpaberiportfell.

„Viimasel ajal on investeerimisega alustajate arv Eestis näidanud tõusutrendi ja loodame, et ka seekord osaleb mängus paar tuhat võistlejat,” rääkis Alo Vallikivi. Tema sõnul on suur osa ka õnnel, sest igal aastal on mängu edetabelis olnud ootamatuid liikumisi ning samal ajal avalikustatavad ettevõtete majandustulemused muudavad mängu huvitavaks.

Mängu võitja saab auhinnaks Estraveli kinkekaardi 3000 euro väärtuses. Iga mängus osaleja saab kingituseks Äripäeva tasuta tellimuse neljaks nädalaks. Lisaks läheb kõikide vähemalt ühe tehingu teinud mängijate vahel loosimisele eriauhind 500 eurot reisiraha, mille paneb välja Estravel.

LHV on „Börsihai”-nimelist investeerimis- ja kauplemismängu korraldanud juba 10 aastat ning see toimub igal sügisel üheaegselt Eestis, Lätis ja Leedus. Mängu kodulehel www.lhv.ee/hai on info ja videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha oma esimene tehing.

Head Uudised GoodNews