1. Avaleht
  2. Toode
  3. What Car? Aasta Auto 2015 on Škoda Fabia
What Car? Aasta Auto 2015 on Škoda Fabia

What Car? Aasta Auto 2015 on Škoda Fabia

What Car Aasta Auto 2015 on skoda Fabia7. jaanuari hilisõhtul toimus Londonis suur auhinnagaala, kus juba 38. korda jagati What Car? Aasta Auto auhindu. Peapreemia, ehk What Car? Aasta Auto 2015 tiitli, sai uus Škoda Fabia.

Škoda sai tänu Fabiale peavõidu juba teist korda, täpselt 15 aastat pärast seda, kui esimese põlvkonna Fabia 2000 aastal sama auhinna vääriliseks tunnistati.

What Car? toimetaja Jim Holderi sõnul osutus Fabia valituks just tänu 1,2 TSI 90 hj mudelile. “Fabia on selle ihaldatud auhinna igati ära teeninud – mitte ainult seetõttu, et tegemist on hästi varustatud ja praktilise väikeautoga, vaid ka seetõttu, et võrreldes konkurentidega on ta teinud läbi väga suure arengu.”

Kokku kandideeris peavõidule veerandsada uut mudelit, auhindu jagati lisaks peavõidule ka 16 erinevas alamkategoorias. Lisaks Fabiale võitis ka Škoda Octavia parima pereauto tiitli ning seda juba teist aastat järjest.

Oma sõna said sekka öelda ka What Car? lugejad, kes möödunud aastal valisid oma lemmikuks Nissan X-Traili. Tänavu hindasid nad kõige kõrgemalt uut Honda HR-V-d, mis jõuab Eesti müügisaalidesse tänavu septembris.

What Car? Eesti peatoimetaja Tõnu Trammi hinnangul ühtib Suurbritannias välja antud prestiižika valimise peapreemia täielikult Eesti autoostjate eelistustega. „Nagu ka aasta tagasi, mil peavõidu noppis Nissan Qashqai, võib ka tänavuse võitja kohta öelda, et see läks vägagi õigele autole. Škoda Octavia oli lõppenud aastal eestlaste lemmikauto ning pole kahtlustki, et äsja müügile jõudnud uus Fabia toob sellele automargile veelgi ostjaid juurde.“

Uus Škoda Fabia on tänaseks Eestis müügil ning seda igati soodsa hinnaga: alates 9990 eurost. Peaauhinna pälvinud mudel, 1,2 TSI 90 hj, maksab alates 11 310 eurost.

What Car? Aasta Auto 2015 võitjad

Klass Auto
Linnaauto Hyundai i10 1,2 Premium
Väikeauto (üldvõitja) Škoda Fabia 1,2 TSI 90 SE
Pereauto Škoda Octavia 1.2 TSI 105 SE
Loodussõbralik auto Audi A3 e-tron
Kupee Audi TT 2.0 TFSI Sport
Universaal Ford Mondeo Estate 1,6 TDCi
Mahtuniversaal Citroën Grand C4 Picasso 1,6 e-HDi
Sportlik luukpära Ford Fiesta ST-2
Avaauto Audi A3 Cabriolet 1.4 TFSI 150 Sport
Krossover Nissan Qashqai 1.5 dCi 110 N-tec 2WD
Maastur Range Rover Sport SDV6 HSE
Preemiumklass BMW 520d SE automatic
Sportauto Porsche Boxster 2,7
Luksusauto Mercedes-Benz S350 CDI Bluetec L SE Line
Lugejate lemmik Honda HR-V
Turvalisim auto Land Rover Discovery Sport
Head Uudised GoodNews