1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Disain läheb kooli! Lexus kingib koolidele 20 000 euro väärtuses raamatuid
Disain läheb kooli! Lexus kingib koolidele 20 000 euro väärtuses raamatuid

Disain läheb kooli! Lexus kingib koolidele 20 000 euro väärtuses raamatuid

Lexuse hübriidi süsteemLexus käivitas sel nädalal Eestis, Lätis ja Leedus kampaania “Disain läheb kooli”, mille käigus jagatakse kolme Balti riigi koolidele 400 komplekti raamatuid, kuhu on koondatud viimase aasta jooksul maailma mainekama disainiauhinna Red Dot pälvinud tooted.

Toyota Balticu Lexuse ärivaldkonna juht Raigo Kaseorg kommenteeris kampaania ideed mõttega, et Red Doti raamatute abil tippdisaini noortele kätte tuues, inspireerib see loovat mõtlemist, ärksat meelt ja isetegemise huvi.

“Soovime noorteni viia arusaamise, et disain ei tähenda ainult ilusat väljanägemist, vaid ka hästitoimivat ja funktsionaalset sisu,” ütles Kaseorg. “Nii Eestis, Lätis kui Leedus näeme väga elavat idufirmade maastikku, noored tahavad ise teha ja ise luua ning iga ettevõtmise juures on disainil sageli võtmetähtsus. Loomaks uut, tuleb aga tunda olemasolevat. Seepärast valisime koolidele kinkimiseks ka Red Doti raamatud, sest need koondavad parimaid näiteid üle maailma, näitavad trende ning lisaks piltidele annavad ka sisulise kirjelduse.”

Red Doti komplekt koosneb neljast 360-570leheküljelisest raamatust, mille neli teemat on tegemine, elamine, nautimine ja töötamine. Kõigis raamatutest on intervjuud oma valdkonna tippdisaineritega, toodete pildid ja tutvustused.

400 komplekti koguväärtus on 20 000 eurot. Iga komplekti kingib valitud koolile üks inimene, kes teeb Lexuse hübriidautoga proovisõidu.

“Lexuse hübriidmudelid on võitnud nimekaid auhindu ja Lexus Design Awardsi kaudu oleme alates 2013. aastast tunnustanud tulevikulootusi üle kogu maailma,” lisas Kaseorg. “Lexus usub, et loovuse abil on võimalik ehitada paremat homset ja et disainiõpetus võiks olla sama tähtis kui näiteks programmeerimisoskus.”

Red Doti konkursi tihedat sõela iseloomustab asjaolu, et näiteks Eestist on kõrge tunnustuse pälvinud vaid kuus toodet. Viimasena tippkõlarite looja Estelon.

Alates 2005. aastast, mil esimene hübriidmaastur RX 400h turule tuli, on müüdud maailmas kokku üle miljoni Lexuse hübriidauto. Hübriidtehnoloogia võidukäigust ka Eestis annab tunnistust see, et möödunud aastal oli 88,89% kõigist siinsel turul müüdud Lexuse autodest hübriidid. Lexuse hübriidmudelid on leidnud kindla koha meie klientide südames tänu madalale kütusekulule, väiksematele CO2 emissioonidele, vaiksele ja mugavale salongile ning töökindlusele.

Head Uudised GoodNews