1. Avaleht
  2. Majandus
  3. DNB käivitas internetipangas e-arve teenuse
DNB käivitas internetipangas e-arve teenuse

DNB käivitas internetipangas e-arve teenuse

DNB logoDNB Pank avas otsekorraldust asendava e-arve teenuse, mis muudab klientide igapäevase arveldamise elektrooniliseks ning püsimakse lepingu sõlmimisel ka automaatseks.

„Erakliendi perspektiivist on e-arve suurimaks plussiks võimalus lasta enda rutiinsete arvete tasumise eest hoolitseda pangal,“ ütles DNB Panga juhatuse liige Jaan Liitmäe. „Ka ärikliendile tähendab e-arve kasutamine aja kokkuhoidu, kuid lisaks raha- ja keskkonnasäästu kasutamata jäänud paberi arvelt,“ lisas Liitmäe.

Kui klient on pangaga sõlminud e-arve püsimakse lepingu ning tema kontol on maksepäeva saabudes piisavalt raha, on arvete õigeaegne ja automaatne tasumine alati tagatud. Kui raha kontol napib, jälgib pank kliendi eelneval loal kuni kolme järjestikuse päeva jooksul kontol oleva raha hulka, et võimalusel makse sooritada. Kui kontoseis võimaldab arve tasumist vähemalt poole ulatuses, sooritatakse osaline ülekanne.

E-arve ja püsimakse teenust hakkas DNB arendama pärast uue internetipanga valmimist käesoleva aasta alguses. „Nüüd oleme seadnud prioriteediks internetipanga teenusteringi pideva täiendamise nii e-arve kui ka paljude teiste võimalustega,“ sõnas panga juhatuse liige Jaan Liitmäe.

E-arvete tellimine ja tasumine on DNB internetipangas võimalik olnud alates augusti lõpust. Hetkel saab DNBs e-arveid tellida 44 teenusepakkujalt, kuid lähitulevikus on lisandumas veel 270 ettevõtet.

DNB on üks Põhjamaade suuremaid finantsgruppe ja Norra turuliider, pakkudes suurt valikut finantstooteid nii era- kui ka ärikliendile. DNB tegutseb 19 riigis üle maailma ning grupi varade maht 2014. aasta teise kvartali lõpus oli 2710 miljardit Norra krooni. Eestis hoiab DNB ettevõtete laenuportfelli mahult turul neljandal positsioonil. DNB on hetkel maailmas üks paremini kapitaliseeritud pankasid, mille aktsiad on noteeritud Oslo börsil ja 34% aktsiatest kuulub Norra riigile.

Head Uudised GoodNews