1. Avaleht
  2. Teenus
  3. DPD alustab pakiautomaatide võrgustiku laiendamist 100 uue pakiautomaadi võrra
DPD alustab pakiautomaatide võrgustiku laiendamist 100 uue pakiautomaadi võrra

DPD alustab pakiautomaatide võrgustiku laiendamist 100 uue pakiautomaadi võrra

Septembrist alustab DPD oma Eesti pakiautomaatide võrgustiku laiendamist 100 uue pakiautomaadi võrra. Uued automaadid tulevad kasutajatele lähemale ehk paljud uued asukohad saavad keskuste asemel olema elamupiirkondades ja väiksemates asulates.

Suuremahulise pakiautomaatide võrgustiku laiendamisega tõuseb DPD Eesti pakiautomaatide arv 100 automaadi võrra kokku 207 pakiautomaadini. Möödunud aastal lisas DPD Eestis 32 uut pakiautomaati ning laiendas 21 olemasolevat.

„Uute pakiautomaatidega oleme võtnud eesmärgiks tulla inimestele võimalikult lähedale,“ selgitas DPD Eesti tegevjuht Remo Kirss. „Meie kullerteenus on juba väga hästi optimeeritud. Kliendil on võimalik reaalajas jälgida, kui kaugel kuller tema pakiga on ning millal kuller temani jõuab. Soovime ka pakiautomaatidega jõuda inimestele võimalikult lähedale, et nad ei peaks oma saadetise saamiseks või saatmiseks eraldi teekonda ette võtma.“

„Tihendame suurlinnades ning ka väiksemates piirkondades enda võrgustikku, et olla klientidele lähemal,’’ märkis Kirss.

DPD Eesti tegevjuht lisas, et DPD pakiautomaadid tulevad nüüd ka paljudesse asulatesse, kus seni on pakiautomaadid üldse puudunud. Uued pakiautomaadid saavad näiteks Avinurme, Võhma, Klooga, Ahja ja veel mitmed asulad.

Uute pakiautomaatide paigaldamisega alustatakse septembris ning eeldatavalt jõutakse lõpuni märtsiks. Lisaks Eesti sajale uuele pakiautomaadile paigaldatakse kokku 270 pakiautomaati ka Lätis ja Leedus ning projekti koguinvesteering Baltikumis küündib 8 miljoni euroni.

Esialgsete plaanide kohaselt on uued pakiautomaadid plaanis paigaldada rohkem kui 40 erinevasse valda, millest mitmetes on DPD automaadid seni veel täiesti puudunud.

Uued DPD pakiautomaadid on tootja KEBA kõige uuem mudel, mille nähtavaimaks erinevuseks on kasutajasõbralikum, kaldenurga all olev ekraan. Seadmed paigaldab Hansab.

DPD-l on Euroopas hetkel kokku üle 47 000 Pickup punkti, millest Baltikumis saab peale laiendustöid olema ligi 640 ning Eestis 206.

DPD grupi tellitud viimase e-kaubanduse uuringu järgi kasutavad Eesti elanikud teiste teenustega võrreldes kõige rohkem just pakiautomaate (80% küsitletutest), Läti elanikud eelistavad praegu veel tellida esmalt pakke koduaadressile ning seejärel pakiautomaati (45% küsitletutest) ning leedulastest tellib oma saadetised pakiautomaati 42% e-ostlejatest.

Head Uudised GoodNews