1. Avaleht
  2. Toode
  3. Dunlop kavandab koostöös võidusõiduautode disaineriga tulevikuauto
Dunlop kavandab koostöös võidusõiduautode disaineriga tulevikuauto

Dunlop kavandab koostöös võidusõiduautode disaineriga tulevikuauto

Dunlop Future Race Car Challenge - Illustration 2014Tunnustatud võidusõiduautode disainer Sergio Rinland loob kõikidest Dunlopi võidusõiduautode kujundamise konkursile laekunud ideedest ja visanditest ühtse tulevikuauto disaininäidise. Viimistletud tulevikuauto disaini tutvustatakse juuli lõpus.

Äsja lõppenud Dunlopi võidusõiduautode kujundamise konkursile laekus mitmeid fännide ja ekspertide ideid ja näidisjooniseid võidusõiduautode ja motospordi tulevikust. Ideede inspireerimiseks jagasid ekspertarvamusi tulevikuautode ajamite, aerodünaamika, pidurite ja rehvide kohta spetsialistid ettevõtetest GreenGT, BAE systems, Imperial College London ja Flybird Automotive.

Goodyear Dunlop Põhja-Euroopa tootespetsialisti Ernestas Čejauskase sõnul oli konkursi eesmärk juhtida inimeste tähelepanu sellele, kui kiiresti autotööstus muutub. „Ligi 125 aastat tagasi leiutas John Boyd Dunlop pneumaatilise rehvi ja sellest ajast on autotööstuses toimunud palju tehnilisi uuendusi. Tahtsime ärgitada inimeste fantaasiat, et näha, milliste uuenduslike ideede peale nemad tulevad,“ ütles Čejauskas.

Kõikidest saadetud ideedest loob ühtse tulevikuauto kavandi tunnustatud võidusõiduautode disainer Sergio Rinland, kes on varasemalt koostööd teinud selliste võidusõidumeeskondadega nagu Williams, Brabham, Sauber ja Benetton, Eagle-Toyota Indycar ja Opeli tiim Saksa ringrajaautode meistrivõistlustel. Rinlandil on konsultatsioonifirma ASTAUTO, mis on tihedalt seotud alternatiivenergia arendamise ning elektri- ja hübriidautode projektidega. Mõned tehtud projektidest on IndyCar, GP2 ja LMP sportautod.

Dunlop tutvustab Sergio Rinlandi viimistletud uuenduslikku disaini koos lühifilmiga tuleviku võidusõiduauto arengust 31. juulil.

Vaata ülevaadet Rinlandi parematest ideedest ja disaini loomise algusest SIIN.

Head Uudised GoodNews