1. Avaleht
  2. Majandus
  3. EAS pakub ettevõtetele tuge nutikamate toodete valmistamiseks
EAS pakub ettevõtetele tuge nutikamate toodete valmistamiseks

EAS pakub ettevõtetele tuge nutikamate toodete valmistamiseks

EAS pakub ettevõtetele tuge nutikamate toodete valmistamiseksEttevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) alustab koostöös BDA Consultinguga uue arenguprogrammiga „EAS Tootearenduse meistriklass – IT võimalused tootearenduses “, mis on suunatud Eesti eksportivatele tootmisettevõtetele.

Märtsis avaneva programmi eesmärgiks on pakkuda ettevõtetele teadmisi ja oskusi nutikamate toodete loomiseks ja  IT-võimaluste paremaks  ärakasutamiseks. Koolitusprogrammi rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

„Paljud Eesti tootmisettevõtted toodavad kvaliteetseid tooteid välismaiste brändide alltöövõtjatena kui samas oleks rahvusvahelisel turul lõpptarbijale lähemal seismine ettevõtjatele oluliselt kasumlikum. Üks võimalus oma toodete lisandväärtuse tõstmiseks peitub tänapäevaste IT-võimaluste oskuslikus ja leidlikus rakendamises,“ selgitas EASi ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse direktor Aivar Roop. Roop lisas, et EAS pakub programmi kaudu ettevõtetele tuge innovaatiliste ideede leidmisel ja elluviimisel.

Praktilise suunitlusega arenguprogramm koosneb kahest kahepäevasest koolitustsüklist – ettevõtete külastuspäevadest ja arendusprojektide elluviimisest. Programmi rõhuasetus on reaalse arendusprojekti teokstegemisel ja vajamineva kogemuse omandamisel. Ettevõtetel on võimalus kasutada juhendaja tuge omandamaks oskuseid, kuidas tootearendusprotsessi iseseisvalt läbi viia.

Arenguprogrammis jagavad oma teadmisi ja kogemusi hinnatud eksperdid Markko Karu, Jari Kukkonen, Yrjö Ojasaar, Janek Metsallik ja Heidi Kakko.

EASi pilootprogrammis on võimalik osaleda kuni kümnel eksportival Eesti tootmisettevõttel.

Oma osalemissoovist saab teada anda kuni 14. veebruarini.

Lisainfot programmi kohta leiab SIIT!

http://www.eas.ee/tootearendusemeistriklass

Head Uudised GoodNews