1. Avaleht
  2. Majandus
  3. EAS toetab üle poole miljoniga kümmet projekti
EAS toetab üle poole miljoniga kümmet projekti

EAS toetab üle poole miljoniga kümmet projekti

Erialaliidud ja ettevõtete esindusorganisatsioonid esitasid EAS-i ideekonkursile 26 ideed, millest otsustati rahastada kümmet projekti kogumahuga 528 620 eurot.

Eesti Arhitektide Liit sai rahastuse, et ellu viia projekt Puuexpo, mille eesmärgiks on suurendada Eesti arhitektide, inseneride ja puidutootjate pikaaegsemat koostööd nii omavahel kui ka välisarhitektidega.

Eesti Disainikeskus plaanib toetuse abil ellu viia projekti Ringdisain, mille eesmärgiks on väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ringdisainialase teadlikkuse tõstmine, neile praktiliste võimaluste pakkumine võimaldamaks neil osaleda ökoinnovatsioonis ja ringmajanduse poole liikumises.

Arhitektuurikeskus on saanud projektikonkursil rahastust Puitait 1 läbiviimiseks. „Kui esimene Puitait oli mentor- ja koolitusprogramm, siis nüüd sai rahastuse Puitait 3, mille eesmärk on välja töötada ja testida uut ärimudelit läbi müügi- ja tarneahela digitaliseerimise,“ ütles arhitektuurikeskuse projektijuht Ragne Soosalu.

Teised rahastuse saanud projektid olid Eesti Meretööstuse Liidu projekt „Meretööstuse liitruum”, MTÜ Organic Estonia projekt „Organic Estonia suurprojekt 2018”, Eesti Toiduainetööstuse Liidu projekt „Välismessi Anuga 2019 ühiskülastus Kölnis“, Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liit projektiga „ETPL-i ekspordi tugitegevus 2019”, Eesti Kaitsetööstuse Liit projektiga „ITAR – Innovatsioon ning Teadus- ja Arendustegevus Rahvusvaheliseks”. Loomemajanduses said veel toetust Eesti Kaubandus-Tööstuskoja projekt „Loomemajandusettevõtete ekspordi arenguprogramm” ja Tartu Loomemajanduskeskuse „Ettevõtlusalane õpe noortele moedisaineritele”.

Konkursile oodati ideid kahte valdkonda. Esimese alla kuuluvad eksport, tootearendus ja digitaliseerimine ning teise alla loomemajandusteadlikkuse tõstmine ja loomemajanduse sidumine teiste sektoritega. Projekti kogumaksumus võis olla 5000–200 000 eurot.

Head Uudised GoodNews