1. Avaleht
  2. Majandus
  3. EAS viib Eesti ettevõtted taas rahvusvahelisele mööblimessile
EAS viib Eesti ettevõtted taas rahvusvahelisele mööblimessile

EAS viib Eesti ettevõtted taas rahvusvahelisele mööblimessile

EAS viib Eesti ettevõtted taas rahvusvahelisele mööblimessileEesti ettevõtted osalevad Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) eestvedamisel 13. – 19. jaanuarini riikliku ühisstendiga Saksamaal Kölnis toimuval mööblimessil Imm Cologne 2014. Messil osalemist toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

“EASi eesmärgiks on suurendada Eesti ettevõtete ekspordivõimekust ning messid aitavad sellele tõhusalt kaasa,“ kommenteeris EASi juhatuse liige Martin Hirvoja. „Eesti osaleb messil ühisstendiga kolmandat korda. Ettevõtted nimetavad Kölni messi äärmiselt oluliseks, sest selle käigus on sõlmitud kasulikke kontakte ning leitud põnevaid koostööpartnereid,“ lisas Hirvoja.

Eesti mööblitootmis- ja disainiettevõtted asuvad ühisstendil, mille pindala on enam kui 400m2. Eesti paviljonis esitletakse laias valikus elu-, magamis- ja lastetoamööblit kui ka ühiskondlikku ja õuemööblit, samuti valgusteid.

Tänavusel Eesti ühisstendil osalevad Askala OÜ, Borg OÜ, Jalak OÜ, KEHA3 OÜ, Krisling OÜ, MAAST Furniture OÜ, Radis OÜ, TARMEKO LPD OÜ, Tiksoja Puidugrupp AS, Ulaelu OÜ, Valsiniidu AS.

Imm Cologne on Euroopa olulisemaid mööblimesse, kus erialapublik hindab kõrgelt messi professionaalset atmosfääri ja mitmekülgset maailmatasemel väljapanekut. 2013. aastal toimunud messil osales 1250 eksponenti rohkem kui 50 riigist ning 142 000 külastajat enam kui 137 riigist.

Ettevõtjate kommentaarid:

Puidust sisustuselemente tootev ettevõte Radis OÜ on Eesti ühisstendil osalenud algusest peale. Ettevõtte juhatuse liikme Mauri Abneri sõnul tulevad nad Kölni igal aastal uue kollektsiooniga, mis on alati suurt tähelepanu pälvinud. „Radis pakub väga põneva disainiga vineerist mööblitooteid. Tänavusel messil esitleme uut õhulist riiulit SIK-SAK, kus riiulit hoiavad koos ümber selle siksakke tegevad jalad. Samuti on täiustunud meie mugavate kiiktoolide valik,“ rääkis Abner. Radis on heaks näiteks ka ettevõtte ja ülikooli koostööst – nimelt on mitmed nende tooted valminud koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga.

Esimest korda messil osalev Tarmeko LPD OÜ on Tartumaa ettevõte, mis on spetsialiseerunud liimitud ja painutatud vineerist detailide tootmisele. Tarmeko on välja pannud trendika söögilauakomplekti ja erinevaid puhketoole, millest osad valmisid Soome disainer Ristomatti Ratia kaasabil. „Oleme arendamas ka uut kaubamärki Tarmeko Kids, millesse kuuluvad mudelid sobivad nii kodudesse kui ka lasteaedadesse. Tooted on valmistatud liimitud-painutatud kasespoonist ja –vineerist ning saadaval naturaalsetes kui ka värvilistes toonides. Neid uusi ja innovaatilisi mudeleid soovimegi messil esitleda,“ rääkis ettevõtte turundusjuht Triinu Lööve. Kollektsiooni kuulub ka Taani disaineri Thomas Leerbergiga koostöös valminud laste istemööbel „Põder“ („Moose“), milles on põimunud Skandinaavia disain, praktilisus ja mängulisus ning mida esitletakse messil esmakordselt.

Head Uudised GoodNews