1. Avaleht
  2. Majandus
  3. EASis alustas tööd Prantsusmaa ekspordinõunik
EASis alustas tööd Prantsusmaa ekspordinõunik

EASis alustas tööd Prantsusmaa ekspordinõunik

EAS kontorEttevõtluse Arendamise Sihtasutuses (EAS) alustas tööd Prantsusmaa ekspordinõunik Kristiina Kalda. Prantsusmaa on tänaseks kaheksas riik, kus EASi ekspordinõunik Eesti ettevõtetele tuge osutab.

EASi ekspordinõunike juhi Indrek Pällo sõnul on Prantsusmaa Saksamaa järel Euroopa suuruselt teine turg. „Eesti eksportöörid ei ole veel osanud Prantsusmaa potentsiaali täiel määral ära kasutada. Sealsele turule sisenemine nõuab rohkem ettevalmistustööd kui lähiturgudele minek. Seetõttu pakumegi alates oktoobrist tuge neile ettevõtetele, kes soovivad Prantsusmaa turgu vallutada oma toodete ja teenustega,“ selgitas Pällo.

Pällo lisas, et eksporditoe pakkumine kaugematel turgudel on üks osa EASi starteegiast, mille eesmärgiks on Eesti eksporditurgude mitmekesistamine. Ekspordinõunikud osutavad Eesti ettevõtetele eelnõustamist välisturule sisenemiseks ja ekspordipartneri otsingu teenust.

Prantsusmaa ekspordinõunik Kristiina Kalda on aastaid tegelenud Eesti ja Prantsusmaa vaheliste ärisuhete edendamisega. Ta on töötanud majandusnõunikuna ja kaubandusosakonna atašeena Prantsuse Suursaatkonnas Eestis. Samuti on Kristiina Kaldal erasektori töökogemus nii Prantsusmaal kui Eestis.

Lisaks Prantsusmaale on EASil ekspordinõunikud Soomes, Rootsis, Norras, Taanis, Saksamaal, Suurbritannias ja Hiinas. Detsembrist alustab tööd ekspordinõunik Hollandis.

Statistikaameti andmetel oli 2013. aastal Prantsusmaa Eestile 16. kaubanduspartner kogukäibega 459 miljonit eurot. Olulisemad eksportkaubad olid masinad ja seadmed 24,6%, muud tööstustooted 16%,  puit ja puittooted 12,7%, keemiatooted 11,8% ning sõidukid ja transpordivahendid 10,9%.

Head Uudised GoodNews