1. Avaleht
  2. Majandus
  3. EBSi turundusprofessor Katri Kerem: Nordic Business Forum inspireerib kõiki kaasaegseid ettevõtjaid
EBSi turundusprofessor Katri Kerem: Nordic Business Forum inspireerib kõiki kaasaegseid ettevõtjaid

EBSi turundusprofessor Katri Kerem: Nordic Business Forum inspireerib kõiki kaasaegseid ettevõtjaid

Katri Kerem
Katri Kerem

6.-7. oktoobril on kõigil EBSi töötajatel, tudengitel ja koostööpartneritel võimalus osa saada EBSi aulas toimuvast Euroopa suurima ärikonverentsi Nordic Business Forum  otseülekandest. EBSi turundusprofessor Katri Kerem jagas soovitusi, milliseid konverentsi esitlusi võiks kindlasti jälgida.

Selleaastane konverents keskendub kolmele teemale, milleks on turundus, digitaliseerimine ja firmakultuur ning kuidas saavutada konkurentsieelis. Kahepäevasel konverentsil toimub 12 turunduse, digitaliseerimise, tehnoloogia, sotsiaalmeedia, kultuuri, loovuse, jm teemalist ettekannet.

Turunduse valdkonna kõnelejatest soovitab Kerem kindlasti jälgida tunnustatud turundusguru ja mitmete bestsellerite autori Seth Godini esitlust, kes räägib, kuidas oma ideid massideni viia. „Seth Godin on ettevõtja, turundusekspert ja mitmete maailmakuulsate majandus- ja turundusraamatute autor, kes kirjutab ja räägib sellest, kuidas ideed levivad, turundusest, juhtimisest ning muutuste juhtimisest. Ta on tõeline ärifilosoof, kelle mõtted on inspireerinud ettevõtjaid ja juhte kogu maailmas.“

Digitaliseerimise valdkonnast on Keremi arvates kindlasti huvitav kuulata Twitteri endise juhi Dick Costolo ettekannet. „Oma Twitteri aegadel suutis Costolo kasvatada ettevõtet nii töötajate arvu kui ka aktiivsete kasutajate arvu poolest. Oma ettekandes räägib Costolo nii Twitterist kui ka oma kogemustest mitmetes teistes digimeedia ettevõtetes, millega ta enne Twitterit seotud oli,“ rääkis Kerem, lisades, „lisaks oma kogemustele digimaailmas on Costolo muuhulgas olnud ka koomik, seega ehk väljendub see pool ka tema esitluses.“

Firmakultuuri valdkonnas on üheks põnevaimaks kõnelejaks Pixari animatsioonistuudio üks loojatest Ed Catmull. „Catmull tegi animatsioonimaailmas revolutsiooni ning lõi ühe maailma innovaatilisema ja loovaima ettevõtte, mida on arendanud juba üle 30 aasta. Nordic Business Forumil räägibki ta tehnikatest ja viisidest, kuidas juhtida loomemajanduse ettevõtteid,“ kirjeldas Kerem.

„Rulasõitja Tony Hawk on inspireeriv näide sellest, kuidas hobist võib kujuneda miljoneid teeniv äri. Ta alustas rulatamist 14-aastaselt ning on olnud 12 aastat järjest maailmameister. Lisaks aga sportlaskarjäärile on ta aga suutnud luua oma eduka brändi, mille alla kuuluvad nii rulad, riietus kui ka videomängud,“ rääkis Kerem Hawk’ist, kelle ettekanne keskendubki sellele, kuidas tegeledes sellega, mida armastad, luua sellest ka edukas bränd.

Lisaks mainitud esinejatele on konverentsil kavas veel kaheksa inspireerivat ettekannet mõjukate esinejatega. „Nordic Business Forumist on saanud üks olulisemaid majandus- ja turundusüritusi Euroopas, seega on kõik esinejad sinna väga hoolikalt valitud ning igaühelt on kindlasti palju õppida. Soovitan igal äri- ja juhtimishuvilisel leida võimalus konverentsi ettekannete jälgimiseks kas kohapeal Helsingis või Tallinnas EBSis otseülekandena,“ kinnitas Kerem.

EBS sai oma ülikoolile õiguse näidata otseülekannet 6.-7. oktoobril Helsingis toimuvast Euroopa suurimast ärikonverentsist Nordic Business Forum. Soomes kahe noormehe poolt algatatud Nordic Business Forum toob kaheks päevaks kokku ligi 5700 ärijuhti ja ettevõtjat üle 30 riigist.

Head Uudised GoodNews