1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti Aasta Ettevõtjaks 2013 said Priit ja Peeter Rebane
Eesti Aasta Ettevõtjaks 2013 said Priit ja Peeter Rebane

Eesti Aasta Ettevõtjaks 2013 said Priit ja Peeter Rebane

6T5A8133Eile õhtul Swissôteli ballisaalis Ernst & Young Baltic ASi eestvedamisel toimunud pidulikul õhtusöögil kuulutati Eesti Aasta Ettevõtjaks 2013 meelelahutusettevõtte BDG Holdings OÜ omanikud Priit ja Peeter Rebane. Ettevõtja Elutööpreemia pälvis majandusteadlane, Estonian Business Schooli asutaja ja õppejõud Madis Habakuk.

EY Eesti Aasta Ettevõtja 2013 kuulutas välja ürituse patroon president Toomas Hendrik Ilves, kes märkis oma kõnes, et tänavusi finaliste iseloomustavad loovus kui ka kasv – nad on kõik loonud midagi ning meil kõigil on vaja tooteid, teenuseid ja head meeleolu. „Nad on suutnud kasvada tänases kriisijärgses majandussituatsioonis kiiremini kui nende konkurendid. See konkurss toobki esile inspireerivad ja rahvusvahelise haardega äriliidrid. Suur tänu kõigile, kes ise hakkama saavad, loovad, kasvavad ja kasvatavad, mitte ei oota, et riik kogu aeg midagi nende eest ära teeks,“ sõnas president.

6T5A7478„BDG saab tuleval aastal 20-aastaseks ja see on esimene tunnustuse meie tööle – oleme väga üllatunud,“ märkis Priit Rebane auhinda vastu võttes. „Loodan väga, et me ei juhtu tulevikus nende 44% riikide hulka, kus on negatiivne ettevõtluskeskkond, liigse maksustamise ja muude takistuste näol. Tahaksin kiita neid ettevõtjaid, kes julgevad uusi ärisid luua ning ka vanu edasi viia, sest see töö ei ole kerge.“

„Tänavune võitja on mõneti ebatraditsiooniline, kuna tegemist ei ole tavapärase tootmisettevõttega või äriteenuste osutajaga. Aga ka meelelahutus on äri – see nõuab head planeerimist ja finantsdistsipliini, millega on Priit ja Peeter Rebane eristunud teistest tegijatest selles valdkonnas,“ lausus Eesti Aasta Ettevõtja konkurssi korraldava Ernst & Young Baltic ASi juhatuse liige ja partner Ranno Tingas. „Heade majandustulemuste ja juhtimisstrateegia kõrval tuleb esile ka võitjate oluline panus Eesti ühiskonda – kultuur ja loomemajandus, mis on riigile sama oluline kui mõni muu valdkond, on saanud põhjendamatult vähem tähelepanu. Võitjaid iseloomustab ka kõrge ärimoraal, kus peetakse kinni lubadustest ja kokkulepetest.“

6T5A8117„Priit ja Peeter Rebane on andnud võrdväärse panuse oma ettevõtte BDG Holdings OÜ juhtimisse ja kasvatamisse. Võiks isegi öelda, et see on ideaalne sümbioos ettevõtte juhtimisel, kus mõlemad on leidnud väljundi vastavalt oma huvidele ja oskustele,“ selgitas Ranno Tingas.

Ettevõtja Elutööpreemia 2013 pälvis Estonian Business Schooli üks loojatest ja pikaajaline õppejõud Madis Habakuk, kes on kasvatanud üles mitu põlvkonda ettevõtjaid ning kelle jaoks ettevõtlus on olnud elustiiliks. Elutööpreemia auhinna andis galaõhtusöögil üle majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Priit ja Peeter Rebane suunduvad järgmise aasta juunis Monacosse, et esindada Eestit juba Maailma Aasta Ettevõtja ehk World Entrepreneur Of The Year 2014 konkursil. Varasemalt on Eesti Aasta Ettevõtja tiitli pälvinud Jaan Puusaag (Krimelte OÜ), Indrek Sepp (Pristis AS), Peter Hunt (Wendre AS), Taavi Kotka ja Priit Alamäe (Nortal AS) ning Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS).

6T5A6927Aasta Ettevõtja ehk Entrepreneur Of The Year tiitlivõistlus on maailmas üks prestiižsemaid ettevõtjatele suunatud konkursse ning selle tiitliga pärjatakse ettevõtjaid kokku 60 riigis.

Eesti Aasta Ettevõtja 2013 žüriisse kuulusid: Aavo Kokk (Catella Corporate Finance OÜ), Ants Laos (Viru Keemia Grupp AS), Hans H. Luik (Eesti Ekspress), Heldur Meerits (Audentes AS), Marika Priske (Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium), Meelis Atonen (Tavid AS) ja Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS, Eesti Aasta Ettevõtja 2012).

Loe huvitavad fakte! 

BDG Holdings OÜ, Priit ja Peeter Rebane

Tegevusvaldkond: filmindus, kontserdikorraldus ja meelelahutus

BDG Holdings OÜ on Eestisse toonud sellised tuntud artistid nagu Madonna, Rihanna, Lenny Krawitz, Metallica, Sting, Kylie, Elton John, Michael Buble, Lady Gaga, Muse, Depeche Mode, Eric Clapton ja Robbie Williams. Baltikumi üleselt annab BDG Holdings täna tööd ca 1000 inimesele. Ühe välikontserdi raames saab tööd ca 2000 inimest. BDG Holdingsile kuuluvat Nokia Kontserdimaja külastab aastas üle 150 000 inimese ja Club Hollywoodi on 18 aasta jooksul külastanud enam kui 3 miljonit inimest.

Head Uudised GoodNews