1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti esimene investeerimisklubi naistele korraldab hariduskonverentsi
Eesti esimene investeerimisklubi naistele korraldab hariduskonverentsi

Eesti esimene investeerimisklubi naistele korraldab hariduskonverentsi

Eksklusiivne Investeerimisklubi Naistele korraldab 15. novembril Olümpia hotellis ainulaadse tasuta hariduskonverentsi “Rahatarkus koolidesse”.

Konverentsi eesmärk on ergutada koolide juhtkondi haridusprogrammidesse sisse viima finantstarkuse ABC-d, et kooliõpilased – riigi tulevik – oskaks rahaga targalt ümber käia, mõjutades seeläbi positiivselt ühiskonda. Koolijuhtidega vesteldes selgub, et kooliti on rahatarkuse jagamine väga erinev. Konverentsi sihtgrupiks on põhikooli- ja gümnaasiumiõpilased, lapsevanemad, õpetajad, haridusametnikud. Kõigil osapooltel on võimalus sõna sekka öelda.

Kuna teema on oluline, kuid keeruline, on kutsunud kogemusi jagama oma ala tippspetsialistid: haridusminister Mailis Reps, Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula, Eesti Panga asepresident Maive Rute, Tallinna Reaalkooli direktor Ene Saar ja gümnasistid, investor Toomas, pensionisammaste tippspetsialist Peeter Schamardin, Tallinna börsi juht Kaarel Ots, pangaliidu esindaja Kati Voomets, rahandusministeeriumi rahatarkuse koordinaator Liisi Kirch jt.

Konverentsi põhiteemad:

+ Millal on õige aeg alustada rahatarkuse jagamisega koolis ja millises ulatuses?

+ Miks on pere eelarve koostamine tähtis?

+ Mida jälgida laenude (kiirlaenude) ja liisingute puhul?

+ Mille järgi valida 2. ja 3. pensionisammas?

+ Investeerimise ABC!

+ Mille poolest erineb suure pere (riigi) fiskaalpoliitika tavapere rahapoliitikast või on põhimõtted samad?

+ Pangaliidu, Eesti Panga ja teiste Eestis tegutsevate pankade ja koolide koostöö jne.´

+ Rahatarkus valikainest põhiaineks

+ Millised soovitused on tänastel gümnasistidel rahatarkuse õpetamiseks koolides?

Registreerimine konverentsile lõppes küll 10. novembril, kuid võib ju proovida, võib-olla on veel võimalik.

Klubi ajaloost

Eesti esimene investeerimisklubi naistele sündis 2010. aastal LHV Panga suuromanike Rain Lõhmuse ja Andres Viisemanni heakskiidul ning kandis nime LHV Investeerimisklubi Naistele. Aastast 2012 on klubi iseseisev ja nimeks Eksklusiivne Investeerimisklubi Naistele. Klubi tegevust koordineerib MTÜ Tarkade Naiste Klubi.

Klubi loomise idee autor ja asutaja Maire Martinson on ettevõtja, investor ja koolitaja, kes omab 10 aasta pikkust investeerimispankurikogemust, olles töötanud Sampo, Danske ja LHV Pangas.

EIN-i põhieesmärgid:

1. Tutvustada naistele investeerimise ABC-d ja julgustada naisi raha börsile investeerima.

2. Oluline prioriteet on heategevus, millest kantuna otsustati tegutsemise aastapäeva tähistada heategevusliku hariduskonverentsiga.

3. Erinevate tegevusvaldkondade aktiivsete naiste suhtlus.

Eelnevate hooaegade jooksul on toimunud üle 90 klubiõhtu, külalisteks äri-, pangandus- ja poliitilise elu tegelased Eestist ja välismaalt: Hannes Tamjärv, Raivo Hein, Alar Tamming, Urve Tiidus, Henrik Hololei, Hiina Kaubanduskoja 1. sekretär M. Ren, Suurbritannia ja Itaalia suursaadikud jpt.

Käsitletud on investeerimisteemat laiemalt, nagu investeerimine heategevusse, kinnisvarasse, kunsti, väärismetallidesse jne. Klubi liikmete hulgas on naisi kooliõpetajast tippärinaiste ja investoriteni. Liikmete vanuse alammäär on 18 aastat ja ülemist pole. Hetkel on noorim 27-aastane ja vanim 82-aastane.

Koos Tarkade Naiste Klubiga on ellu viidud järgmisi heategevusprojekte:

+ Oksjon Viimsi Püha Jaakobi kiriku oreli ehituse toetuseks.

+ Kaks heategevuskontserti Tallinna Diakooniahaigla toetuseks, et koguda raha funktsionaalsete ratastoolide ja voodite ostuks.

+ Annetused MTÜ-le Koos Laste Heaks, kes tegeleb puuetega laste perede aitamisega.

Head Uudised GoodNews