1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti Ettevõtlike Noorte Koja projektid pälvisid tunnustust
Eesti Ettevõtlike Noorte Koja projektid pälvisid tunnustust

Eesti Ettevõtlike Noorte Koja projektid pälvisid tunnustust

Foto: JCI Estonia

Möödunud nädalal toimus Monte Carlos JCI Euroopa konverents, mille patrooniks oli Tema Kõrgus Monaco prints Albert II ning millest võttis osa üle 2 700 ettevõtja rohkem kui 50 riigist. Konverentsi teemaks oli sel aastal “Mõtle tulevikule” ning peaesinejateks olid easyJet Group asutaja ja juht Sir Stelious Haij-Ioannou, Venturi Automobiles president mr. Gildo Pallanca-Pastor ning kõigest 15 aastane mr. Felix Finkbeiner, kes asutas 2007 aastal, olles ise 9-aastane, ülemaailmse lasteliikumise “Plant-for-the Planet, mille eesmärgiks on võidelda puude istutamisega kliimasoojenemise vastu. Liikumisega on tänaseks liitunud üle 100 000 lapse ning aastaks 2020 on seatud eesmärgiks koostöös rahvusvaheliste partneritega istutada kõikjal maailmas kokku triljon puud (http://www.plant-for-the-planet.org). Lisaks toimusid erinevad töötoad ja koolitused, kogemuste jagamine ja networking.

Konverents lõppes igaaastase auhinnatseremooniaga, kus tunnustatakse möödunud aastal Euroopas JCI liikmeskonda kuuluvate kodanikeühenduste silmapaistvamaid projekte ja parimaid liikmeid. Enim auhindu saanud riikideks olid Eesti, Soome ja Türgi. Kokku jagati auhindu 15 kategoorias, millest JCI Estonia projektid kuulutati parimaks järgmises 4 kategoorias:

– Parim Riiklik Projekt – “Prügihunt ja Superjänes” telelavastus ja laste keskkonnaharidusportaal www.hoia.ee

– Parim Kohaliku Kogukonna Arendamise Projekt – Naksitrallide Metsakool

– Parim Kohalik Projekt – Naksitrallide Metsakool

– Parim Ettevõtete Sotsiaalse Vastutustunde Projekt – heategevusjooks Rat Race

Rat Race on kontoriinimeste meelelahutuslik ja heategevuslik jooks, kus kostümeeritud valgekraed veedavad head tehes sportliku päeva kolleegidega. Lisaks spordile ja meelelahutusele on ürituse eesmärgiks heategevus. Sel aastal 03. juunil Tallinnas toimunud Rat Race osavõtutasudega toetatakse 11 471 euro suuruses summas Eesti Lasterikaste Perede Liidu kaudu vaesusriskis elavate suurperede laste mitmekülgset arengut ja hariduse omandamist

Möödunud aastal tõid Ettevõtlike Noorte Koda ja NUKU teater taaskord lavale Naksitrallid, kes õpetasid teatrikülalistele, kuidas hoida keskkonda ja ümber käia jäätmetega. Etendus Naksitrallide Metsakool oli loodushoidlik suveteater tervele perele, mida etendati kokku rohkem kui 32 000 pealtvaatajale ja seda 68 erinevas kohas üle Eesti. Ettevõtmine pälvis Aasta Keskkonnateoke 2012 auhinna.

„Prügihunt ja Superjänes“ on 23-aastase pausi järel esimene professionaalsel tasemel tehtud nukutelelavastus, mille kirjutas Wimberg ning mille teostasid Eesti Ettevõtlike Noorte Koda, NUKU teater ja ERR. Lavastus räägib lustlikus vormis looduse hoidmisest, säästvatest eluviisidest, prügiga ümberkäimisest ning mitmest teisest olulisest keskkonnateemast. Projekti raames loodi laste keskkonnahariduse portaal www.hoia.ee, kus on rohkesti materjale, mis aitavad lastel ja nende vanematel paremini mõista, kuidas looduses käituda, mida prügiga teha ning kuidas olla hoolivam nii enda kui ümbritseva keskkonna vastu. Portaal on kasulik kõigile õpetajatele ja lastevanematele, kes otsivad materjale keskkonnaalaste teadmiste õpetamiseks.

Lisaks kutsuti eelmise aasta sügisel kõiki lasteaedade ja algkoolide õpetajaid läbi viima keskkonnatunde. Kolme kuu jooksul saadi tagasisidet üle 250 läbiviidud tunni kohta. Aktiivsematele rühmadele ja klassidele kingiti tänutäheks 20 loodusmatka laste endi valitud sihtkohtadesse. Kõikidele Eesti haridusasutustele kingiti ligi 1200 telelavastusega DVD-d.

Laste keskkonnahariduse projektid said teoks tänu Ettevõtlike Noorte Koja ja Eesti Nukuteatri pikaajalisele koostööle, mis tõid laste keskkonnaharidusse aga ka nukunäitekunsti täiesti uue taseme. Projekte toetasid rahaliselt JCI Estonia pikaajalised partnerid Keskkonnainvesteeringute Keskus, Ragn-Sells AS, Tootjavastutusorganisatsioon OÜ ja AS Tallinna Vesi.

Head Uudised GoodNews