1. Avaleht
  2. Toode
  3. Eesti ettevõtted osalevad Saksamaa suurimal ehitusmessil
Eesti ettevõtted osalevad Saksamaa suurimal ehitusmessil

Eesti ettevõtted osalevad Saksamaa suurimal ehitusmessil

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) viis kuus Eesti ettevõtet rahvusvahelisele ehitusmessile Bau, mis toimub 14.-19. jaanuarini Münchenis.

Eesti ühisstendil osalevad Q-Haus, Vecta Design, Skano Fibreboard, Plastrex Europe, Pelltech ja Viko House.

Pelletipõletite ja –katelde tootmisega tegeleva Pelltechi ekspordijuhi Kadri Liivati sõnul osalesid nad EAS-i ekspordiprogrammis „Missioon Saksamaa“, mille tulemusena sai selgeks, millist toodet Saksa turule on vaja ja millisele piirkonnale peaks keskenduma. „Just siis, kui olime uue tootega lõpusirgel, avanes võimalus kandideerida Bau messile. Oleme teinud korraliku eeltöö ja usume, et see on just õige koht meie uue katla tutvustamiseks ja partnerite leidmiseks,“ selgitas Liivat.

Messil osaleb ka plastpakendite ümbertöötlemisel keskkonnasõbralike ehitusmaterjalide tootmisega tegelev Plastrex Europe. Nende müügidirektor Sven Kannistu rääkis, et peamine eesmärk on messilt leida uusi kliente ja tutvustada oma tooteid. „Meie jaoks on suur pluss ka see, et saame vaadata, kuhu turg on liikumas ja koguda mõtteid arenduseks, disainiks, materjalide kombineerimiseks jne,“ lisas Kannistu.

Puust elementmajade tootja Q-Hausi müügidirektor Airon Voolaidi rõhutas, et messil osalemine on väga oluline, sest ettevõtte tänavune prioriteet number üks on laieneda Saksamaa turule. „Eelnevatest kogemustest lähtudes peame messieelset ettevalmistust äärmiselt oluliseks. Selleks, et messil edukas olla, tegime eelnevalt sihtturule reklaamikampaania. Tänu sellele kogusime hulgaliselt kontakte, kellega leppisime juba enne messi kokku ka konkreetsed kohtumised,“ rääkis Voolaid ja lisas, et eesmärk on leida vähemalt kolm klienti, kes aasta jooksul lepinguteks realiseeruks.

Bau on üks maailma juhtivamaid ehitusmesse, mis hõlmab nii arhitektuuri, ehitustehnoloogiaid kui ka materjale ja süsteeme. Eelmisel korral käis messil üle 250 000 külastaja.

Head Uudised GoodNews