1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti idufirma GlobalReader kaasas 165 000 eurot investeeringuid ning plaanib selle abil Saksamaa turgu vallutada
Eesti idufirma GlobalReader kaasas 165 000 eurot investeeringuid ning plaanib selle abil Saksamaa turgu vallutada

Eesti idufirma GlobalReader kaasas 165 000 eurot investeeringuid ning plaanib selle abil Saksamaa turgu vallutada

Indrek Jaal
Indrek Jaal

Tehnopol Startup Inkubaatori programmi edukalt lõpetanud idufirma GlobalReader tuli 2015. aastal turule teenusega, mis aitab tootmisettevõtete liinide tööd jälgida, nende kohta infot koguda ja saadud infot analüüsida.

GlobalReader`i käive on aastaga kasvanud üle 100% ning asutaja Indrek Jaal plaanib ettevõtte laienemist välisturgudele: “Me oleme vähem kui aastaga paigaldanud Eesti suurematesse ja väiksematesse tootmisettevõtetesse üle 160 seadme ning seda 38-le kliendile. Eesti turgu peame testturuks ning nüüd, kui kaasatud on suurem investeering, on plaan laieneda ka mujale Euroopasse ning esimeseks valisime Saksamaa turu.“

GlobalReader on aktiivselt müügiga tegelenud alates 2015. aasta esimesest kvartalist. 2016. aasta alguses kaasas GlobalReader 165 000 euro väärtuses investeeringuid. See aitab oluliselt kaasa GlobalReader’i kasvule ning laienemisele tööstuse mekasse Saksamaale. Võib öelda, et Eesti on ettevõtte jaoks olnud suurepärane algpunkt, sest koostöö siinsete tootmisettevõtetega on aidanud oluliselt kaasa nii riist- kui ka tarkvara arendamisele. Sõlmitud on ka esimesed kokkulepped Saksamaa inkubaatoritega.

GlobalReader’i teenuse näol on tegemist lahendusega, mis aitab muuta tootmist efektiivsemaks ja sobib see nii suurtele kui ka väikestele tootmisettevõtetele. Teenuse unikaalsus seisneb selles, et seda on lihtne ja soodne kasutada. Andmed kogub kokku GlobalReader´i poolt välja töötatud väike must kast, mis saadab kogutud andmed edasi pilveserveritesse. „Kuna kõik andmed ja analüüs asuvad pilveserveris, saame pakkuda soodsamat hinda võrreldes n-ö rätseplahendustega,“ selgitas Jaal ja lisas, et samuti on vajalik riistvara võimekas ning taskukohase hinnaga.

GlobalReader’i eduloo alguseks võib pidada 2014. aastat, mil liituti Tehnopoli Startup Inkubaatoriga ning asuti koos küpsenud ideed ellu viima. Lisaks sellele võttis GlobalReader osa erinevatest iduettevõtetele mõeldud üritustest nagu näiteks investoritekonverents Seed Forum ja tehnoloogiakonverents Latitude59, kus esitleti ning lihviti oma ärimudelit. 2015. aastal liitus GlobalReader ka Buildit´i kiirendiga, mis omakorda ettevõttele hoogu juurde andis. Buildit oli ka üks esimesi, kes ettevõttesse investeeris. Lisaks sellele kuulutati GlobalReader prototüüpimist rahastava Prototron fondi 2015. aasta kevadise vooru üheks võitjaks ning ettevõtet premeeriti 5600-eurose rahasüstiga. „See andis meile kinnitust, et tegeleme õige asjaga, sest auhinnalisele kohale tulek enam kui 100 idee seast kannab endas selget sõnumit – meie äriidee on tugeva potentsiaaliga“ sõnas Jaal.

GlobalReader liitus Tehnopoli Startup Inkubaatori programmiga 2014. aasta maikuus. Tehnopol Startup Inkubaatori programm on mõeldud alustavatele tehnoloogiaettevõtetele, kellel on eskaleeruv äriidee ning suur potentsiaal üleilmse turu vallutamiseks.

Head Uudised GoodNews