1. Avaleht
  2. Toode
  3. Eesti Maitse päritolu-ja kvaliteedimärgi kandmise õiguse sai kolm Eesti Leivatööstuse toodet
Eesti Maitse päritolu-ja kvaliteedimärgi kandmise õiguse sai kolm Eesti Leivatööstuse toodet

Eesti Maitse päritolu-ja kvaliteedimärgi kandmise õiguse sai kolm Eesti Leivatööstuse toodet

Foto: Eesti Leivatööstus
Foto: Eesti Leivatööstus

Mai alguses toimus Põllumajandus-Kaubanduskojas toidutoodete kvaliteedi hindamine. Toidukvaliteedi eksperdid hindasid märgi kandmise õigust taotlevaid uusi tooteid, lisaks tehti ka järelkontrolli juba varasemast märki kandvatele toodetele. Tunnustatud Eesti Maitse päritolu- ja kvaliteedimärk (pääsukesemärk) anti 39 uuele tootele, mis läbisid edukalt nii laboratoorse kui sensoorse hindamise. Tunnustatud Maitse kvaliteedimärgi (ristikumärk) kandmise õiguse sai 7 uut toodet.

„Rõõm on tõdeda, et seekordsele hindamisele esitati arvukalt liha- ja piimatooteid, aga ka tooteid teistest tootegruppidest. Usun, et kogenud toiduekspertide sõltumatu hinnang on tarbijatele abiks kauplustes valikute tegemisel. Märki kandvate toodete puhul võib kindel olla nende kõrges kvaliteedis, pääsukesemärk annab ka paljude tarbijate jaoks olulist infot tootes kasutatud kodumaise põhitooraine kohta,“ selgitas EPKK juhataja Roomet Sõrmus.

Foto: Eesti Leivatööstus
Foto: Eesti Leivatööstus

Tartus Ringtee tänaval asuvas Eesti Leivatööstuses valmivatest leibadest said Eesti Maitse päritolu-ja kvaliteedimärgi kandmise õiguse peenleib, rukkileib ja teraleib.

Toote kõrgele kvaliteedile ja kodumaisele päritolule viitav Tunnustatud Eesti Maitse ehk pääsukesemärk antakse tootele, mille põhitooraine on 100%-liselt eestimaine ning mis läbib edukalt laboratoorse ja sensoorse hindamise.

VAATA!

Head Uudised GoodNews