Avaleht Toode Eesti parima toiduaine tiitli pälvis marineeritud angersäga
Eesti parima toiduaine tiitli pälvis marineeritud angersäga

Eesti parima toiduaine tiitli pälvis marineeritud angersäga

0

Konkursi Eesti Parim Toiduaine 2013 võitis M.V. Wooli marineeritud angersäga. Parimaks mittealkohoolseks joogiks valis žürii Pai kookose-ananassi smuuti ja alkohoolseks joogiks Vana Tallinna Winter Spice. Parim toit tervisele on Leiburi Kaerasüda.

Tänavu konkureeris võidutiitlile rekordiline arv uudistooteid ehk kokku 140, mis on 26 võrra enam kui mullu. „Konkursile esitatud tööde tase on aasta-aastalt aina kasvanud – paljud võidutooted said 60 võimalikust üle 50 punkti,“ ütles konkursi korraldanud Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp tulemust kommenteerides. Valdkonna ekspertidest ja teistest toiduga kokkupuutuvatest asjatundjatest koosnev žürii hindas toodete puhul nii maitset, lõhna ja konsistentsi, kui ka toote tervislikkust, välimust, pakendit, uudsust ja müügiedu.

„On märgata, et tööstused liiguvad aina enam toodete tervislikkuse suunas – kuigi Euroopas on jätkuvalt lubatud mitmed tehismagustajad ja -värvained, ei sisaldanud suur hulk konkursitooteid neid üldse või ainult minimaalselt. Väheoluliseks ei saa pidada, et ka vähendatud soola- või rasvasisaldusega toodete puhul on suudetud tagada hea ja tervislik maitseelamus,“ lisas Potisepp.

M.V. Wooli marineeritud angersäga pälvis eriauhinna ka peakokkade žüriilt, mille andis üle Eesti Peakokkade Ühenduse president Rudolf Visnapuu. „Olen kalatoodetest ammu midagi põnevat oodanud,“ tõdes Visnapuu. „On paradoksaalne, et ühelt poolt oleme mereriik, aga samas armastame palju liha süüa, sest kala kipub olema kallis ja valik enamasti nadi võrreldes lihaga. Angersäga on hea maitsega, purgi suurus ideaalne ja kala ise niisugune, mida poelettidelt niisama ei leia.“

mm