1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti saatkonnas Stockholmis autasustati parimat heategevusettevõtet
Eesti saatkonnas Stockholmis autasustati parimat heategevusettevõtet

Eesti saatkonnas Stockholmis autasustati parimat heategevusettevõtet

Eesti saatkonnas Stockholmis autasustati parimat heategevusettevõtetTäna autasustasid Eesti saatkond Stockholmis ja Eesti-Rootsi Kaubanduskoda ettevõtet Stenströms Skjortfabrik AB-d, mida tunnustati kui 2013. aasta parima heategevusliku teo tegijat Eestis tegutsevate Rootsi ettevõtete hulgas.

Stenströms Skjortfabrik AB on pikaajaliselt ja järjepidevalt toetanud Eesti Agrenska Fondi, mis aitab Eestis puuetega ja krooniliste haigustega lapsi ning nende peresid.

Auhinna võttis 80 külalise juuresolekul vastu ettevõtte tegevjuht Anders Bengtsson. Aukirja vastuvõtmisel peetud tänukõnes meenutas Bengtsson oma ajateenistust Rootsi sõjaväes, mil tal esimest korda puutus kokku abi vajavate lastega ja andis endale tõotuse teha kõik endast oleneva nende aitamiseks. Aastal 1899 rajatud kvaliteetmeesterõivaste tootmisega tegeleva ettevõtte Stenströms filiaal tegutseb juba üle kümne aasta Eestis, Elva lähedal, andes tööd ca 80 inimesele. Tänu oma kvaliteetsele ja isikupärasele toodangule on ettevõte muuhulgas pälvinud ka Rootsi kuningakoja ametliku varustaja tiitli.

Eesti Agrenska Fond (EAF) tähistab tänavu oma kümnendat tegevusaastat ning on tuleval aastal oma asutamise sajandat ja taasasutamise 25. aastapäeva tähistava Rootsi Ågrenska Fondi esimene nii öelda tütarfond.

Sihtasutuse patroon Eestis on Evelin Ilves ja Rootsis kuninganna Silvia. Hetkel on sihtasutuse suurprojektiks Tartu lähedase Tammistu mõisa ümberehitamine Eesti puuetega ja harvaesinevate haigustega laste ja nende perede nõustamis- ja rehabilitatsioonikeskuseks.

EAFi kümnendale aastapäevale pühendatud üritusel annetas Stenströms Skjortfabrik AB fondile 50 000 eurot.

Head Uudised GoodNews