1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti supertoidusegude valmistaja kaasab vahendeid
Eesti supertoidusegude valmistaja kaasab vahendeid

Eesti supertoidusegude valmistaja kaasab vahendeid

Looduslike supertoidusegude valmistaja Boost Yourself on üks esimestest Eesti  toiduainetootjatest, mis kaasab ühisrahastuse toel vahendeid välisturgudele sisenemiseks ja tooteportfelli laiendamiseks.

Kui varem on ühisrahastus olnud peamiselt tehnoloogiaettevõtete ja idufirmade pärusmaa, siis nüüd on liikunud investeerimishuvi ka teistesse valdkondadesse. Senini on ühisrahastuskampaaniad Eesti toiduainetööstuses jäänud pigem 100 000 euro piiresse. Kõige edukam on olnud Siidrikoda, kes kaasas üle 900 000 euro.

Boost Yourselfi tegevjuhi Teet Torimi sõnul julgustas ühisrahastust kaaluma investorite kasvav huvi toiduainetööstuse vastu. Boost Yourself soovib kaasata kuni 300 000 eurot, millest ligi pool investeeritakse Iirimaa turule sisenemiseks. Esmalt plaanib ettevõte kasvatada Iirimaal müügitulemusi läbi e-poe ja seejärel liikuda toodetega jaekettidesse. Aastaks 2020 soovib ettevõte saavutada 10-protsendise turuosa. Teine osa investeeringust on planeeritud tooteportfelli täiendamisse.

„Iirimaa võib olla paljude jaoks üllatav sihtriik, kuid müügitulemused näitavad just Iirimaalt rohkesti tellimusi ja ka kordusoste. Oleme enam kui poole aasta jooksul teinud uuringuid, et leida võimalusi turu sissetöötamiseks. Iirimaa turule jõulisemalt sisenemise teeb lihtsamaks ka inglise keele ja euro kasutamine,“ selgitas Torim.

Kampaania juhtinvestor Kristjan Raude selgitas, et otsib ettevõttesse investeerides head toodet ja veel paremat meeskonda, kes tooted maailmaturule viib. “Boost Yourselfis on olemas mõlemad: elu muutev toode ja võimekas meeskond. Ise soovin elada vähemalt saja-aastaseks, kuid kõrge ea täiel rinnal nautimiseks vajan head tervist. Boost Yourself aitab mul seda saavutada,” lisas Raude.

Boost Youself ootab huviavaldusi investeerimiseks Fundbeami keskkonnas 26. aprillini. Hetkeseisuga on investeerimishuvi üles näidatud juba 83 000 euro ulatuses.

Looduslike supertoidusegude tootja Boost Yourselfi segusid on müüdud tänaseks enam kui 40 riiki üle maailma. Ettevõtte enam kui kolme aasta käive on kokku 964 000 eurot. Boost Yourselfi segud on müügil e-poes ja enam kui 100 müügikohas üle Eesti (Selver, Coop, Biomarket). Supertoidusegud valmivad Saaremaal.

Head Uudised GoodNews