1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti suurim telekomiteenuste eksportija kavandab kiiret kasvu Lähis-Idas
Eesti suurim telekomiteenuste eksportija kavandab kiiret kasvu Lähis-Idas

Eesti suurim telekomiteenuste eksportija kavandab kiiret kasvu Lähis-Idas

Mikhail Markin

Eesti suurim telekommunikatsiooniteenuste eksportija Top Connect peab läbirääkimisi potentsiaalsete partneritega Araabia Ühendemiraatides ja teistes Lähis-ida riikides. Ettevõte plaanib kahe aastaga saavutada sealsel turul arvestatava positsiooni.

Top Connecti tootearenduse juht Mikhail Markin ütles, et Lähis-Ida on väga suur rändlusteenuste turg. “Selles piirkonnas reisitakse väga palju, mis tekitab nõudluse meie Travelsim kõnekaardi järele ja ma näen Top Connectile suuri ärivõimalusi,” sõnas Markin. Tema sõnul oli hiljuti Dubais toimunud valdkonna konverentsil keskseks teemaks tohutu nõudlus andmesideteenuste järele. “Nagu Eestis, oodatakse ka seal madalaid hindu ja suuri andmemahte. Top Connecti kui teenusepakkuja ülesanne on saavutada võimalikult head tingimused võrguoperaatoritega, et saaksime tagada parima kvaliteedi madalate rändlushindadega,” selgitas Markin.

Top Connect on Lähis-Ida turul pinda sondeerinud viis aastat. “Nüüd oleme jõudnud sinnamaale, et oleme sõlminud koostöölepped mitme kohaliku ettevõttega, kes hakkavad lähitulevikus meid esindama. Samal ajal peame läbirääkimisi enam kui 50 võimaliku partneriga. See näitab, kui suur arengupotentsiaal sealsel turul on,” kommenteeris Markin.

Top Connect on Eesti suurim telekommunikatsiooniteenuste eksportija. Ettevõtte müügitulust kaks kolmandikku moodustavad välisturgudel osutatud teenused. 57% Top Connecti käibest pärineb EL-riikidest ning 43% turgudelt Euroopast väljaspool, sh teenuste eksport Venemaale 43%, Ukrainasse 21% ning 20% Austraaliasse ja Ameerika Ühendriikidesse. Ettevõttel on edasimüüjad 67 riigis ning ta osutab teenuseid klientidele enam kui 190 riigis üle kogu maailma.

Eestis, Lätis ja Leedus pakub Top Connect äriklientidele terviklikke andme- ja kõnesideteenuseid. 1995. aastal asutatud ettevõttes töötab kolmes riigis 200 inimest. Top Connecti müügikäive kasvas 2012. aastal 3% võrra ning ulatus 67,8 miljoni euroni. Puhaskasum moodustas möödunud aastal 9,31 miljonit eurot.

Head Uudised GoodNews