1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti suurimat olmehoonet ehitatakse Roclite plokist
Eesti suurimat olmehoonet ehitatakse Roclite plokist

Eesti suurimat olmehoonet ehitatakse Roclite plokist

VKG olmehoone ehitus326. veebruaril läks VKG ehitatava teenindusmaja seina esimene Roclite ehitusplokk. Uus ja eeldatavasti üks Eesti suurimaid olmekomplekse kerkib VKG tootmisterritooriumile ja on mõeldud selle töötajatele ja alltöövõtjatele.

„Loomulikult ehitab VKG uue teenindusmaja seinad enda toodetavatest ehitusplokkidest,” sõnas VKG Plokk OÜ juhatuse liige Jaak Saar. „Meil on nüüdsest tootmises ka U-plokid, nii et saame ehitajat varustada kogu vajamineva seinamaterjaliga – nii välis- kui vaheseinte puhul,” lisas Saar.

VKG teenindusmaja tarbeks tarnib VKG Plokk umbes 16 700 välis- ja vaheseinaplokki, mis lähevad ca 3000 m2 seinapinna ehitamiseks.

VKG olmehoone ehitus2Uus olmehoone arvestab 1200 kasutajaga. Hoone teenib töötajate riietevahetamise, isiklike asjade hoidmise, pesemise ja puhkamise eesmärki. Investeeringu maht ulatub 3 miljoni euroni. Olmetingimuste parandamise kõrval peab VKG silmas ka töötajate pidevat kasvu, arvestades selliste arendusprojektidega nagu Petroter II ja III jne. realiseerumist.
Uues teenindusmajas hakatakse teenindama samuti VKG Oili, Viru RMT, VKG Transpordi ja osaliselt VKG Kaevanduste töötajaid.

Hoone on kavandanud Arhitektuuribüroo Andres Mikker OÜ, ehituse peatöövõtjaks on Wesico Projekt OÜ. VKG teenindusmaja ehitus algas möödunud aasta detsembris ning valmib 2014. aasta septembriks.

VKG olmehoone ehitusRoclite poorbetoonist ehitusplokk on loodussäästlik ökotoode, mille valmistamisel kasutatakse ulatuslikult taaskasutatavat teisest toorainet – põlevkivielektrijaama tuhka, vähendades sellega koormust keskkonnale.
Põlevkivituha kasutamine ehitusplokkides võimaldab olulisel määral säästa nii tsementi kui Eesti ehitusmaavarasid – lubjakivi, savi, liiva.

VKG Plokk OÜ on uue põlvkonna poorbetoonist ehitusplokke Roclite tootev ettevõte.
VKG Plokk OÜ on Viru Keemia Grupp AS tütarettevõte.

Head Uudised GoodNews