1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti suurimat restorani hakkab pidama Eiffeli Torni toitlustaja Sodexo
Eesti suurimat restorani hakkab pidama Eiffeli Torni toitlustaja Sodexo

Eesti suurimat restorani hakkab pidama Eiffeli Torni toitlustaja Sodexo

sodexoTechnopolis Ülemiste AS sõlmis täna lepingu ühe maailma suurima toitlustuskontserniga Sodexo, kes hakkab opereerima Ülemiste Citys septembrikuust avatavat uut restorani. Sodexo pakub iga päev teenust ca 75 miljonile inimesele ja on olnud toitlustajaks ka sellistel suurüritustel nagu Dacar Rally, Frech Open, Londoni Olümpiamängud ja USA esileedi Michelle Obama laste ülekaalulisuse vastane heategevuskampaania. Ülemiste City uue söögikoha nimeks saab selle ajaloolisele asukohale viidates Restoran Dvigatel.

„Ootused uue restorani operaatorile on kõrged, kuna soovime sellega viia Eestis tööajalise toitlustuse paremale tasemele kui see on praegu,“ rääkis Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov. „Sodexo näol on tegemist rahvusvaheliselt tuntud ja tunnustatud ettevõttega, kes pakub toitlustusteenust 80 riigis üle maailma – näiteks naaberriigis Soomes on Sodexol ca 200 restorani. Ettevõtte laia kogemustepagasit arvesse võttes usun, et nad on ka Eestis oma ülesannete kõrgusel.“

Gert Jostovi sõnul otsiti Ülemiste Citysse võimekat operaatorit, kes on valmis toitlustama üle 2000 inimese päevas, pakkuma lisaks cateringi teenust ja ettevalmistatud ärilõunaid ning tegema seda kõike restoranitasemel. „Viimase aasta jooksul on linnaku töötajate arv märkimisväärselt kasvanud ja sellega koos liigub siit läbi ka üha rohkem ärikliente ja külalisi, kes kõik ootavad, et saaksid kohapeal korralikult süüa,“ selgitas Gert Jostov. „Eestis korraldatud konkursi käigus ei leidnud me sobivat pakkujat, seega pöördusime ise Sodexo poole, kes on meie kontserni partner Skandinaavias. Sodexo on meie kontseptsiooniga tuttav ja nad olid ka ise väga huvitatud Eesti turule sisenemisest.“

„Technopolis grupp pakub ettevõtetele Baltikumis suurepärast kasvukeskkonda ning meil on hea meel, et saame olla osa sellest ning oma tegevusega siin loodavatele edulugudele kaasa aidata. Eestisse laienemine on Sodexo ja Technopolise koostöö loomulik jätk,“ sõnas Sodexo Põhjamaade kliendihaldur Mikko Lindh. „Ülemiste Citys avatava uue söögikoha näol on tegemist mahuka projektiga nii atraktiivse toidu pakkumise ja vajaliku infrastruktuuri üles ehitamise seisukohast kui ka ärilises perspektiivis. Kuid me oleme selleks väljakutseks valmis. Loodan, et suudame oma teenustega Eesti turule pakkuda midagi uut ja põnevat ning et meid ootab Technopolis Ülemistega ees pikk ja viljakas koostöö.“

Uus lõunatoidurestoran avatakse käesoleva aasta septembris Ülemiste Citys Lõõtsa tn 6, kus varem on asunud ka restoranid CityPlatz ning Mercado. Hetkel toimuvad ruumides mahukad ümberehitustööd. Restoran paikneb ligi 1800m² pinnal ja on 370 istekohta.

Toiduvalikus saavad olema erinevate rahvusköökide ja erineva hinnatasemega road – Prantsuse kohvik ning Deli pakuvad pagaritooteid ja sooje võileibu hommikust kuni tööpäeva lõpuni. Traditsiooniline Eesti köök pakub suppe ja praade lõunaks. Vahemere köögis valmivad grillitud lihatooted, mereannid, pastad, pitsad jpm värskelt otse kliendi silme all.

Technopolis Ülemiste AS investeerib uue restorani ümberehitusse kokku 1,6 miljonit eurot.

AS Technopolis Ülemiste (www.technopolis.ee) on Tallinna Lennujaama vahetus läheduses asuvale endise Dvigateli tehase territooriumile loodud kaasaegse linnaosa Ülemiste City suurarendaja. Linnakus tegutseb täna üle 200 ettevõtte ning seal on endale töökoha leidnud ca 6000 töötajat. Technopolis Ülemiste AS kuulub 49 protsendilise osalusega AS-le Mainor Ülemiste ja 51 protsendilise osalusega Soome börsifirmale Technopolis Plc.

Sodexo (www.sodexo.com) on mitmekülgseid elukvaliteeti parandavaid teenuseid osutav ettevõte alates vastuvõtu-, ohutus- ja koristusteenustest kuni toitlustusteenuste ja bürooruumide haldamiseni. Sodexo tegutseb täna 80 erinevas riigis üle maailma, kus pakub tööd kokku 428 000 töötajale, kes teenindavad ca 75 miljonit klienti päevas. Sodexo Groupi käive on 18,4 miljardit eurot aastas.

Head Uudised GoodNews