1. Avaleht
  2. Toode
  3. EESTI TOIDU SUUR PIDU! Nädalavahetusel toimub Tartu Toidufestival
EESTI TOIDU SUUR PIDU! Nädalavahetusel toimub Tartu Toidufestival

EESTI TOIDU SUUR PIDU! Nädalavahetusel toimub Tartu Toidufestival

Tartu toidufestival 20154.–5. juulini, kummalgi päeval algusega kell 10.00 ja lõpuga kell 19.00, toimub Tartu kesklinnas Tartu Toidufestival – Eesti toidu suur pidu. Raekoja platsil ja Küüni tänaval on ligi 70 toidutootjat, 11 toitlustajat, arvukalt esinejaid ning katse püstitada maailma kõrgeim pannkoogitorn.

Esmakordselt toimuva Tartu Toidufestivali eesmärk on tutvustada ja pakkuda kohalike väikeettevõtete toodetud toitu ja hooajalisi aiasaadusi ning Tartu söögikohtades kohalikust toorainest valmistatud suupisteid ja roogi. Festivalialale on välja tulnud 11 Tartu restorani ja kohvikut, kes ürituse ajaks töötavad välja neid kõige paremini tutvustavad menüüd.

Festivalile on kauplema registreerunud ligi 70 toidutootjat. Esindatud on suitsulihatoodang, piimatooted, kalatooted, pagaritooted, käsitööõlled, -siidrid ja kohalik vein, eestimaistest aed- ja puuviljadest toodetud kastmed, moosid, mahlad, rikkalikus valikus tervisetooteid, maiustused ning hooajalised aia- ja põllusaadused. Tähelepanu pälvivad kindlasti elaval tulel küpsetatav põrsas, käsitööjäätis ning kohapeal küpsetav mobiilne pagarikoda.

5. juulil kell 10.45–12.00 on Raekoja platsi laval kavas püstitada ametlik Guinnessi rekord – maailma kõrgeim pannkoogitorn. Rekordi saavutamiseks asuvad võistlusesse Tartu Kutsehariduskeskuse noored ja Joel Ostrati meeskond. Senine rekord 242 pannkoogi ja 91,2 cm-ga kuulub hollandlastele 2014. aastast. Põnevat võistlust toetavad Tartu Mill ja Salvest, võistlusele järgneb ühine pannkoogisöömine kaasaelajatega.

Kavas on professionaalse žürii abil välja selgitada kogu ürituse parim toitlustaja ja parim toode. Žüriisse kuuluvad Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov ja Eesti toidu propageerija Jaan Sõrra. Parimaid autasustatakse Raekoja platsil pühapäeval kell 17.00–17.30.

Meeleolu loovad kokkade etteasted, tantsušõud, muusika ja põnevad ettekanded tervislikust toitumisest ning aktiivsest elustiilist. Laval saab näha vahvat Kolme Põrsakese ning Psühhobussi teadusteatrit. Tegevust jätkub kogu perele.

Lisaks põhiprogrammile Raekoja platsil toimuvad toidufestivali telkide juures mitmed põnevad töötoad, nagu Werneri kohviku kringlipugimise võistlus, Maitseelamuste Mojito töötuba, Polpo orsotto töötuba, Eesti Põllumajandusmuuseumi leiva- ja linaküpsetiste töötuba, gluteeni-, laktoosi- ja kaseiinivaba kokkamistelk, smuutide töötuba jne.

Toitlustajatest osalevad: Atlantis, Polpo, Pierre, Chez Andre, Entri, Vilde, Aura Kohvik, Newtoni kohvik, Maitseelamused (Cafe Truffe, Werner ja Meat Market), kohvik Paviljon ning Maitseelamuse koda.

Festivali kavaga saab tutvuda SIIN!

 

Head Uudised GoodNews