1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti vastutustundliku autoettevõtte tiitli sai Toyota
Eesti vastutustundliku autoettevõtte tiitli sai Toyota

Eesti vastutustundliku autoettevõtte tiitli sai Toyota

Hõbemärgise võtab vastu Toyota Balticu personalijuht Anneli Kask
Foto: Kalev Lilleorg

Toyota pälvis Eesti vastutustundliku ettevõtluse hõbemärgise, olles ainus siinne autoettevõte, kes kõrge tunnustuse teenis.

Baltimaades globaalset autotootjat esindav Toyota Baltic AS järgib siinsel turul tegutsedes Toyota vastutustundlikkuse põhimõtteid, mis lisaks turu liidripositsiooni hoidmisele väljendub ka pikaajalistes ja heades suhetes nii klientide, koostööpartnerite kui töötajatega.

Toyota Balticu tegevjuhi Osvaldo Valentini sõnul tugineb ettevõte ka tänapäeval Toyota asutaja Sakichi Toyoda nüüdseks üle 80 aasta tagasi seatud põhimõtetele.

„Vastutustundlike ettevõtete märgise pälvivad ettevõtted, kes soovivad panustada ühiskonda rohkemaga, kui seadus seda nõuab. Toyota on teinud seda enam kui 80 aastat ja Eestis enam kui 25 aastat. Meile omistatud vastutustundliku ettevõtluse hõbemärgis on kõrge tunnustus seni tehtud töö eest ja verstapost, mis näitab, et Sakichi Toyoda põhimõtted on aktuaalsed ka tänapäeval,“ ütles Valentini.

Toyota püüdlus olla praktiline, uudishimulik ja loov, tänulik nii headel kui halbadel aegadel ning ustav oma kohustustele nii ettevõtte kui ühiskonna ees, on aidanud Jaapani autotootjal kerkida maailma hinnatuimaks.

„Toyota on ettevõte, mille jaoks põhimõtted ei ole ainult sõnad paberil, vaid juhend, millest oma igapäevatöös lähtuda,“ lisas Valentini. „Panustame iga turu kultuuri ja tavadesse, austame kohalikku keelt ja tavasid ning töötame pidevalt selle nimel, et pakkuda kõrgeima kvaliteediga tooteid, olla tehnoloogilise innovatsiooni pioneerid ning luua loovusele ja usaldusele tuginev töökultuur. Need on märksõnad, mis teevad Toyotast stabiilse ja pikaajalisele kasvule orienteeritud partneri kõigile, kellega kokku puutume.“

Toyota Balticu meeskonna metsaistutamine

Toyota tehnilise hariduse programmi raames (Toyota T-TEP ehk Technical Education Program) peab ettevõte oluliseks jagada aastakümnetega kogutud tehnilisi teadmisi ja saavutusi vastavate haridusasutustega. Näiteks toetab Toyota Baltic kohalikku tehnikavaldkonna haridust, olles tihedas koostöös Tallinna Tehnikakõrgkooli ja Tartu Kutsehariduskeskusega. Mõlema kooli õppejõud saavad Toyota T-TEP programmi abil osaleda täiendkoolitustel, mis tagab neile värskeima valdkondliku oskusteabe. Õpilaste käsutuses on aga Toyota tehasestandarditele vastav inventar alates autodest ja lõpetades tööriistadega.

Samuti panustab Toyota järjekindlalt looduskeskkonna heaolusse. Toyota Balticu meeskond siirdub igal aastal Toyota keskkonnakuu raames metsa, et istutada üheskoos RMK aladele tuhandeid uusi puid. See heaks tavaks kujunenud iga-aastane traditsioon väljendab Toyota keskkonnaalase globaalse visiooni „Toyota Environmental Challenge 2050“ kohalikku panust, mille üheks eesmärgiks on soov aidata kaasa ühiskonna ja looduse harmoonilisele kooselule.

Head Uudised GoodNews