1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eestist võiks Indiale saada transpordipartner
Eestist võiks Indiale saada transpordipartner

Eestist võiks Indiale saada transpordipartner

Eile toimunud Eesti-India ärifoorumi ja kontaktkohtumiste järel tõdesid mitmed Eesti ettevõtjad, et sarnaseid kõrgtasemel korraldatud visiite on Eesti majanduselu elavdamiseks väga vaja. Sel nädalal saadab Eesti Vabariigi välisministrit hr Urmas Paeti visiidil Indiasse ja Sri Lankasse 25 liikmest koosnev äridelegatsioon.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja rahvusvaheliste suhete koordinaator Liis Lehesalu tõdes, et India ja Eesti koostööalane huvi on mõlemapoolne. „Eilse päeva kokkuvõtteks võiks öelda, et Eesti ettevõtjad olid ärifoorumi ja kontaktkohtumiste osas väga positiivselt meelestatud, mitmed loodud kontaktid on paljulubavad ja päeva võib nimetada igati kordaläinuks. Väheoluline ei ole ka see, et India poolelt on meil vastas väga kõrge esindatus, see on tähtis, et meie ettevõtjad saaksid sellistel visiitidel suhelda võrdväärsete partneritega, nii on kohtumised ka tulemuslikumad, “ sõnas Lehesalu.

Visiidil osalevad Eesti ettevõtted on peamiselt logistikavalkdonnast.

Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand ütles, et Indiasse mindi eesmärgiga müüa Eesti head logistilist asendit. „Püüame oma head logistilist asendit müüa neis riikides, mis on suure ekspordipotentsiaaliga. Meie soov oleks, et India eksport Venemaale ja teistesse SRÜ riikidesse toimuks just läbi Tallinna. Lihtsalt öeldes on meie sõnum siin see, et tooge oma kaup meie sadamasse ja meie toimetame teie kauba edasi. India on arvestatava laevastikuga riik ja seetõttu oleks igati loogiline, kui sealsed laevafirmad ka meid üles leiaksid,“ sõnas Kaljurand.

Lisaks ütles Kaljurand, et vähetähtis ei ole ka see, et meie delegatsiooni juhib välisminister. „Sellistele suurtele turgudele sisenemisel on riigi poolne toetus vajalik. Kui tee on ette sillutatud, siis küll me sealt juba ise saame edasi minna,“ lisas Kaljurand.

Head Uudised GoodNews