1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eestlased armastavad maisitõlvikuid
Eestlased armastavad maisitõlvikuid

Eestlased armastavad maisitõlvikuid

An ear of corn isolated on a white backgroundRimi müügitulemuste järgi on alates juulikuust jaeketi kauplustest ostetud värskeid maisitõlvikuid rekordilised 30 tonni.

Rimi puu- ja köögivilja kategooriajuhi Elis Erbachi sõnul on eestimaalaste suur huvi värskete maisitõlvikute vastu üllatav, sest senini on mais jõudnud meie toidulauale pigem harva. „Võrreldes eelmise hooajaga on maisitõlvikuid sel aastal ostetud enam kui kaheksa korda rohkem. Nende müügid on sedavõrd suured, et ei jää enam väga palju alla eestlaste hulgas populaarse lahtise kobartomati ja importkurgi müüginumbritele,“ selgitas Erbach.

Maisitõlvikud on müügil Rimi ja Säästumarketi puu- ja köögiviljaletis alates möödunud aastast. Kauplustes müüdav mais on GMO-vaba. Mais sisaldab rohkelt antioksüdante, aitab organismist eemaldada rasvu ja on kasulik hammastele.

Maisitõlvikutest saab maitsva eine vilja aurutades, keetes või grillides. Kõige lihtsam on maisitõlvikud keeta vees, kuni maisiterad on pehmed ja seejärel soola peale raputada  ning kuumale tõlvikule võid peale määrida. Teine võimalus on keeta maisitõlvikuid magedas vees umbes 30 minutit. Veidi enne keeduaja lõppu võiks lisada sidrunimahla, mis säilitab maisi kuldkollase tooni. Seejärel tuleks tõlvikud jahutada ja grillida kuumal grillpannil. Maisitõlvikut võib serveerida rohke maitsevõi ning küüslauguse saiaga. Samuti võib maisi lihtsalt grillida ning seda grillimise ajal pidevalt võiga määrida.

Head Uudised GoodNews