1. Avaleht
  2. Majandus
  3. EESTLASED HINNAS! Dubai luksushotell sai eestlaste abiga endale klaasfassaadid
EESTLASED HINNAS! Dubai luksushotell sai eestlaste abiga endale klaasfassaadid

EESTLASED HINNAS! Dubai luksushotell sai eestlaste abiga endale klaasfassaadid

Dubai_Metus3Eesti klaasfassaadide tootja Metus tootis ja paigaldas Dubai luksushotelli Burj Al Arab Jumeirah uutele, eraldiseisval tehissaarel paiknevatele hoonetele kõrgekvaliteedilised klaasfassaadid. Tehissaarel asuvad restoran, baar, basseinid ning liivarand.

Tegemist on juba mitmenda eduka rahvusvahelise projektiga, alles mõni kuu tagasi kuulutati Stockholmi ehitusmessil Metuse teostatud objekt Rootsi parimaks klaashooneks.

Metuse müügidirektori Juhan Tootsi sõnul nõuavad sellisel tasemel rahvusvahelised projektid erilist meeskonnatööd, sest nii töökeskkond kui -tingimused on kodustest tunduvalt erinevad, isegi ekstreemsed kohati.

Dubai_Metus4

Dubai projekt kestis poolteist kuud, mil Metuse paigaldajad töötasid 45- kraadises kuumuses lauspäikese all. Kogu klaas transporditi Eestist lennukutega ja klaaside valmistamisel pidi arvestama mitte ainult objekti vajadustega vaid ka sellega, kui suured paneelid transpordilennukisse mahuvad. Kuna tegemist on ujuvsaarega, siis kraanade ligipääs sinna oli  välistatud ning kuni 400 kg kaaluvaid klaaspakette paigaldati kohapeal valmistatud tõstevahenditega.

Dubai_Metus1

Oli ka tagasilööke, sest paigaldusperioodi jäi 8. märts, mil piirkonda tabas suur äikesetorm ja üleujutuste laine, ühe päevaga sadas maha 2,5 aasta sademete norm ning see seadis hetkeks isegi ohtu kogu ehituse jätkumise. Kogu regioonis kuulutati välja looduskatastroofi seisukord. Tugev torm oli äärepealt ära lennutamas kõrgele tõstetud ning paigaldusvalmidusega ehitusmaterjale. Kõikide ehitajate ühisel pingutusel suudeti objekti seisukord kontrolli all hoida ning objekt valmis õigeaegselt.

Head Uudised GoodNews