1. Avaleht
  2. Toode
  3. Eestlased tähistasid sõbrapäeva maiustades
Eestlased tähistasid sõbrapäeva maiustades

Eestlased tähistasid sõbrapäeva maiustades

Eesti suurim magusatootja Kalev müüs sõbrapäevaks 30 tonni spetsiaalselt selleks puhuks valmistatud erikujundusega maiustusi. See näitab, et eestlaste huvi selle suhteliselt uue tähtpäeva vastu on kasvanud ja sõbrapäevakingitusena eelistatakse tihti maiustusi.

AS Kalevi kommunikatsioonijuht Ruth Rohti sõnul moodustasid sõbrapäevatoodetest lõviosa mitmesugused šokolaaditahvlid, mida müüdi kokku 26 tonni ehk ligi 353 000 tükki. „Kõige populaarsemad olid seejuures erinevate sõbrapäeva sõnumitega väikesed 20-grammised piimašokolaadid, mida ostsid nii koolilapsed oma sõbrale kinkimiseks kui ka täiskasvanud näiteks kolleegi meelespidamiseks,“ rääkis Ruth Roht. Kokku müüdi 20-grammiseid šokolaade 180 000 tükki.

AS Kalevi sõbrapäevatoodete valik on aasta-aastalt laienenud vastavalt sellele, kuidas on suurenenud nõudlus selliste maiustuste järele. „Sellel aastal valmistasime me kokku 12 erineva kujundusega šokolaadi ja kommikarpi, nende seas nii kallimale kui ka lihtsalt sõbrale kinkimiseks sobivaid maiustusi,“ ütles Ruth Roht.

Eestlased ootavad neile olulistel tähtpäevadel tootjalt tavasortimendist erinevaid maiustusi, mistõttu valmistab AS Kalev aasta jooksul kokku kolm eritoodete kollektsiooni: jõuludeks, sõbrapäevaks ja kevadisteks pühadeks.  Tänavuse kevade erikollektsiooni toodete müüki alustas Kalev käesoleval nädalal.

AS Kalev on Eesti suurim ja vanim magusatootja, mille põhitegevuseks on šokolaadikondiitri- ja suhkrukondiitritoodete müük. Lisaks tavasortimendile valmistab Kalev tooteid ka eritellimuste alusel. Enamik, s.o. ca 88% Kalevi toodangust müüakse Eesti turul. Peamisteks välisturgudeks on Balti riigid, Skandinaaviamaad ning Venemaa.

Head Uudised GoodNews