1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eestlaste loodud Videofeed loob uudse võimaluse Facebooki videote sirvimiseks
Eestlaste loodud Videofeed loob uudse võimaluse Facebooki videote sirvimiseks

Eestlaste loodud Videofeed loob uudse võimaluse Facebooki videote sirvimiseks

Videofeed_LOGO2Eesti noored on taas hakkama saanud innovatiivse lahendusega ja algatanud uue idee nimega Videofeed. Tegemist on prototüüpse videosirvijaga, mis lubab kasutajal vaadata ja otsida Facebooki üleslaetud videosid. Video ideest leiab SIIT!

“Tegemist on lahendusega, kus inimestel on võimalik otsida omale meelepäraseid Facebooki videoid,” selgitas üks idee kaasautoritest Tõnis Pintson. “Sellist lahendust ei ole maailmas hetkel olemas, vähemalt mitte nii suuremahulist. Meil on töötav lahendus olemas, mida saame avalikkusele pakkuda ning kuigi idee areneb pidevalt edasi, siis nüüd on see koht, kus soovime saada inimestelt tagasisidet.”

“Käesoleval hetkel puudub Facebooki enda lehel võimalus videosid käepäraselt otsida,” lisas idee teine kaasautor Ain Tilga. “Meie loodud Videofeed on uudne lahendus, mis muudab inimestel facebooki videootsingud lihtsamaks.”

Facebook konkureerib Youtube’iga

VF_2Sotsiaalmeedia trendid viitavad sellele, et videost on saamas kõige olulisem vahend turundamiseks, sotsiaalseks suhtlemiseks ja inimeste tähelepanu saamiseks. “Facebooki viimase aja trendid on näidanud, et videotest on saamas üks peamisi info levimise vorme,” selgitab Ain Tilga. Samuti näitab toimuv, et videopostitamist on hakatud eelistama pigem Facebookis, kui Youtube’is. Peamine argument sellele on Videofeed meeskonna sõnul, et video levib Facebookis kiiremini ja saavutab suurema auditooriumi.

Facebooki enda meeskonna sõnul saavad nende veebilehel asuvad videod päevas üle 4 miljardi vaatamise, mistõttu konkureerib Facebook Youtube’iga. Facebooki praegune lahendus on loodud aga nii, et videod on osa uudistevoost, mistõttu inimesed ei saa seda informatsiooni otseselt valida.

Lahendus paljudele muredele

“Facebooki kasutajad ootavad ja tahavad saada parimat sisu, mida väliskeskkond pakub, kuid üha enam saavad nad hoopis sisu, mis on dikteeritud Facebooki enda poolt. Ja see pole alati inimeste jaoks parim sisu,” selgitab Tõnis Pintson. Tema sõnul kaasnevad suurema videolevimisega aga mitmed probleemid, eriti informatsiooni suur maht. Vajalik on, et inimesed saaksid tagasi valikuvõimaluse, millist videot nad vaadata soovivad ja millist informatsiooni nad leida soovivad.

VF_1“Kuna Facebook sisaldab liiga palju (video-)informatsiooni, on see kahjulik nii turundajatele, kes peavad esiletõusmiseks kulutama rohkem raha reklaamile, kui ka inimestele, kes peavad enda jaoks vajaliku informatsiooni leidmiseks kulutama rohkem aega ja energiat,” leiavad Videofeedi loojad.

Liigsuure infovoo puhul on oht, et Facebook otsustab, millised videod kasutajani jõuavad ja nii võivad välja jääda videod, mille vastu kasutajal tegelikult huvi on. Videofeed pakub ühe osana just lahendust, kus Facebooki kasutajal on võimalus olla kursis kõigi uute videotega, mis temale meeldinud lehed on postitanud.

Videofeedi idee ja visioon

VF_3Videofeed on üks nendest lahendustest, mis aitab inimestel sorteerida eelistatud informatsiooni ja teha paremaid valikuid inimestele pakutava sisu osas. Videofeedi meeskond on kitsaskohtadest jagu saamiseks loonud oma alljärgneva idee ja visiooni:

-Videofeed on lahendus, mis aitab inimestel mugavalt sorteerida Facebookis olevatest videotest omale meelepäraseid videoid ja informatsiooni.

-See võimaldab sorteerida kiiresti populaarsust koguvaid videoid ja esitada neid pidevalt uueneva voona.

-Võimalik on kasutada sätet “My Videofeed” – selle põhjal näeb kasutaja videoid nendelt lehekülgedelt, mis kasutajale meeldib ja mida kasutaja jälgib. See lihtsustab protsessi, kus inimene saab kätte omale meelepärast informatsiooni, mis on kooskõlas tema Facebooki profiiliga.

-Videofeed lahendab algatuse küsimusest, inimesed valivad sellist informatsiooni, mida nad soovivad ning mis on neile vajalik ja kasulik.

-Videofeed pakub võimalust olla kursis kõige populaarsemate videotega.

Head Uudised GoodNews